Trávniček s Kánovou končia vo štvrťfinále, nad ich sily bola čínska dvojica

Boris Trávníček a Alena Kánová
Boris Trávníček a Alena Kánová (Autor: TASR)
TASR|30. aug 2024 o 14:27 (aktualizované 30. aug 2024 o 15:01)

Slovenskí deblisti vyhrali jeden set.

PH 2024

Parastolný tenis

XD7 – štvrťfinále štvorhry:

Boris Trávniček, Alena Kánová (SR) – Feng Pchan-feng, Čou Jing (Čína) 1:3 (-6, 10, -9, -8)

PARÍŽ. Slovenskí reprezentanti v stolnom tenise Boris Trávniček a Alena Kánová nepostúpili do semifinále štvorhry na paralympijskom turnaji v Paríži.

V piatkovom štvrťfinále kategórie XD7 nestačili na čínsku dvojicu Feng Pchan-feng a Čou Jing 1:3 na sety.

Feng Pchan-feng a Čou Jing nazbierali na paralympijských hrách dokopy trinásť zlatých medailí a najväčší favoriti sú aj v Paríži. Deviata nasadená slovenská dvojica sa s nimi stretla prvýkrát.

"V mixoch ešte v živote neprehrali žiadny zápas, prehrali len dva sety a my sme im teraz zobrali tretí," povedala po stretnutí s obrovským favoritmi Kánová. Pre skúsenú, už sedemnásobnú paralympioničku to však bola slabá náplasť: "Som rada za ten jeden set, no aj ďalšie boli veľmi tesné a asi nás to bude časom mrzieť, pretože nám to tesne ušlo. Bolo to o detailoch."

S Tráničkom ťahali v prvom sete za kratší koniec, v koncovke druhého však odvrátili setbal a vyrovnali po výsledku 12:10. Aj ďalšie dva sa lámali až v závere, no v nich už mali pevnejšie nervy Číňania. Že to bolo veľmi vyrovnané, bolo badať na ich gestách, keď proti Slovákom oslavovali každú ťažko vybojovanú výmenu, akoby bola posledná.

"Sú to také zmiešané pocity, ten zápas bol naozaj vyrovnaný, ale bohužiaľ, v tých rozhodujúcich momentoch sme ťahali za kratší koniec. Víťazstvo išlo viac za súpermi. Bolo to minimálne na piaty set... myslím si, že boli zdolateľní," zhrnul svoje dojmy Tráviček. "Lámalo sa to väčšinou ku koncu setov, kde sme my urobili nejakú ľahšiu chybu a oni ich nerobili," povzdychol si.

Väčšia haly v L'Arena Paris Sud búrlivo fandila domácim reprezentantom, ktorí hrali na vedľajšom stole, na tribúnach však bolo počuť aj slovenčinu.

"Chcela by som sa poďakovať hlavne fanúšikom, ktorí nám spríjemnili atmosféru a povzbudzovali nás z plného hrdla. Myslím, že sme im urobili aspoň taký napínavý obed," uviedla Kánová.

Oboch čakajú v Paríži ešte súťaže jednotlivcov, kde si veria a chcú zabojovať o cenné kovy.

"Musíme si trošku oddýchnuť, dnes poobede bude žrebovanie a záleží, aký los bude v prvom kole," uviedla. Trávníček sa na svojej druhej paralympiáde predstaví po štvorhre a mixe už v tretej disciplíne: "Teraz je to už moja posledná šanca, kde získať medailu. Čoraz viac som sa rozohrával a dúfam, že v tom singli to už sadne."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Trávniček s Kánovou končia vo štvrťfinále, nad ich sily bola čínska dvojica