Brazíliu príliš nepotrápili. Slováci prehrali na MS súboj o postup

Jakub Zelinka.
Jakub Zelinka. (Autor: Slovenský stolnotenisový zväz/ facebook)
Sportnet, TASR|4. okt 2022 o 11:05

Tretie miesto v skupine na postup nestačilo.

ČCHENG-TU. Slovenskí stolní tenisti ukončili svoje účinkovanie v základnej skupine na majstrovstvách sveta družstiev v čínskom meste Čcheng-tu prehrou.

Favorizovanej Brazílii podľahli 0:3 na zápasy. Trojica Jang Wang, Adam Klajber a Jakub Zelinka si tak pripísala druhú prehru na podujatí.

Slováci obsadili tretiu priečku v skupine, keďže okrem spomenutého súboja s Brazíliou nestačili ani na Portugalsko a dokázali zdolať Dánsko.

Do osemfinále postúpili prví dvaja a dva najlepšie tímy z tretích miest v siedmich skupinách, no vzhľadom na postavenie Slovenska vo svetovom renkingu tretie miesto nestačilo na postup do vyraďovacej časti.

"Z našich hráčov mal šancu iba Wang proti Calderanovi. Škoda najmä prvého setu, v ktorom vyhrával 6:1 a najmä dvoch nevyužitých dvoch mečbalov vo štvrtom sete na 3:1. Jeho súper však zahral veľmi dobre.

Zelinka a Klajber zaostávali za súpermi v rýchlosti pohybu, na podaní i príjme. Celkovo je však tretie miesto v skupine náš malý úspech," zhodnotil tréner SR Jaromír Truksa pre Slovenský stolnotenisový zväz.

MS družstiev v stolnom tenise 2022

Muži - 6. skupina:

Brazília - Slovensko 3:0

Hugo Calderano - Jang Wang 3:2 (9, -9, -7, 11, 8)

Vitor Ishiy - Jakub Zelinka 3:0 (8, 2, 8)

Eric Jouti - Adam Klajber 3:0 (11, 8, 3)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Brazíliu príliš nepotrápili. Slováci prehrali na MS súboj o postup