Stolný tenista Wang si vybojoval olympijskú miestenku

Jang Wang.
Jang Wang. (Autor: TASR)
TASR, SITA|16. mar 2021 o 10:25

Bude to jeho druhá účasť na olympiáde.

DAUHA. Slovenský reprezentant v stolnom tenise Jang Wang získal miestenku vo dvojhre na olympijské hry do Tokia.

Vybojoval si ju vďaka triumfu nad Panagiotisom Gionisom z Grécka 4:2 vo finále 3. skupiny 1. fázy svetovej olympijskej kvalifikácie v katarskej Dauhe.

Wang nemal dobrý vstup do duelu, keď prvý set prehral 3:11, ďalšie dva však rozhodol vo svoj prospech (11:5, 11:9) a ujal sa vedenia 2:1.

Jeho grécky súper dokázal vo štvrtej sade vyrovnať, no v ďalšom priebehu už ťahal za kratší koniec a slovenský reprezentant vyhral záverečné dva sety 11:6 a 11:7.

"Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo vybojovať si miestenku do Tokia. Tvrdo som na tom pracoval, v Katare som bojoval každý deň o túto možnosť. Ďakujem každému, kto veril v moje schopnosti. Môžem sľúbiť, že v Tokiu zo seba vydám maximum," povedal Wang Jang vo videu zverejnenom na facebooku Slovenského stolnotenisového zväzu.

Wang je prvý slovenský stolný tenista, ktorý si zaistil miestenku na olympiádu do Tokia. Ďalší budú mať ešte šancu vo dvojhrách na turnaji európskej kvalifikácie, kde bude k dispozícii päť miesteniek.

Turnaj v Portugalsku je naplánovaný od 21. do 25. apríla. Na OH sa dá dostať aj prostredníctvom umiestnenia vo svetovom rebríčku. To by malo stačiť aj mixu Ľubomír Pištej - Barbora Balážová.

Olympijská kvalifikácia v katarskej Dauhe - dvojhra, finále, 3. skupina:

Jang WANG (SR) - Panagiotis Gionis (Gr.) 4:2 (-3, 5, 9, -6, 6, 7)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Stolný tenista Wang si vybojoval olympijskú miestenku