Stoch vždy ukončil sezónu trofejou. A chce v tom pokračovať

Miroslav Stoch
Miroslav Stoch (Autor: TASR)
SITA|14. dec 2012 o 19:18

S Chelsea sa Stochovi podarilo triumfovať v národnom pohári FA Cup.

ZÜRICH. Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch zatiaľ vždy ukončil svoju sezónu na seniorskej úrovni ziskom nejakej trofeje.

Upozornila na to internetová stránka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorá priniesla rozsiahly materiál o krídelníkovi tureckého Fenerbahce Istanbul v súvislosti s nomináciou na Cenu Ferenca Puskása v ankete o najkrajší gól roka.

Talentovaný Slovák nemá v úmysle spreneveriť sa príjemnému osobnému trendu.

"Bojujeme o prvé miesto v domácej súťaži, začali sme dobre v Európskej lige a stále máme šancu uspieť aj v národnom pohári. Táto sezóna sa zatiaľ vôbec nevyvíja zle, ale bude dlhá a máme pred sebou ešte veľké množstvo zápasov. Fenerbahce je veľký klub, možno najvýznamnejší v Turecku, a z toho dôvodu musíme získavať trofeje," povedal 23-ročný Stoch.

Nitriansky rodák odštartoval svoju seniorskú kariéru v ročníku 2008/2009 v anglickom klube FC Chelsea, s ktorým sa mu podarilo triumfovať v národnom pohári FA Cup. V nasledujúcej sezóne putoval na hosťovanie do holandského FC Twente a mužstvu z Enschede pomohol k majstrovského titulu v Eredivisie.

Pred začiatkom ročníka 2010/2011 prestúpil do Fenerbahce, kde získal titul tureckého šampióna a o rok neskôr sa tešil z triumfu v domácom pohári.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Stoch vždy ukončil sezónu trofejou. A chce v tom pokračovať