Pospíšil išiel do Ambühla s krvavými očami, vravel Horanský Z voleja

Kristián Pospíšil.
Kristián Pospíšil. (Autor: TASR)
Stanislav Benčat, Patrik Fotta|27. máj 2021 o 19:34

Hosťom v talk šou Z voleja bol Stanislav Horanský.

BRATISLAVA. Väčšinu hráčov zo švajčiarskeho národného tímu dobre pozná.

Žilinský rodák Stanislav Horanský odohral vo Švajčiarsku sedem sezón. Ako hodnotil vysoký triumf Helvétov 8:1 nad Slovenskom na MS v hokeji?

„Myslel som si, že Švajčiari budú po jednoznačnej prehre so Švédmi (v predchádzajúcom zápase s nimi prehrali 0:7 - pozn. red.) nabudení a budú sa z nej chcieť otriasť.

V prvej tretine sme boli lepším mužstvom my a takmer k ničomu sme ich nepustili,“ povedal Stanislav Horanský v talk šou Stana Benčata Z voleja.

Za papuľovanie by taký trest nedostal

Švajčiarom pomohla päťminútová presilová hra pri vylúčení Kristiána Pospíšila za tvrdé narazenie na mantinel Ambühla.

„Z opakovaného záznamu bolo jasné, že dostane trest do konca zápasu. Súpera trafil z výskoku lakťom do tváre, pričom bol v nechránenej pozícii.

Navyše, hlavu si udrel o mantinel. Išiel do neho s krvavými očami a aj preto dostal vyšší trest,“ povedal Horanský.

Stanislav Horanský.
Stanislav Horanský. (Autor: TASR)

Druhé vylúčenie do konca zápasu prišlo osem minút pred koncom, keď mužstvo oslabil trestom za nešportové gesto Mislav Rosandič.

„Ťažko povedať, čo mohol spraviť. Neviem si však predstaviť, že by dostal taký trest za papuľovanie rozhodcovi. Za to zvykne byť iba osobný 10-minútový trest,“ zamyslel sa Horanský.

„Rozhodca to odôvodnil tak, že Mislav si odpľul a trafil rukáv švajčiarskeho hráča. Podľa neho úmyselne,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii slovenský obranca Martin Gernát.

Do zápasu s Dánmi musia ísť uvoľnene

Švajčiari hrali podľa neho presilové hry veľmi jednoducho a účinne.

„Skvele clonili a nahadzovali puky na bránku. Padlo im z toho viacero gólov,“ uviedol Horanský, podľa ktorého má švajčiarsky tím veľkú šancu na zisk medaily.

„Majú v tíme najlepších hráčov zo švajčiarskej ligy, ktorých doplnili rozdieloví borci z NHL. Hrajú rýchly a korčuliarsky hokej. Za stavu 6:1 to už brali trochu ako exhibíciu,“ zhodnotil Horanský.

Podľa 27-ročného útočníka je dôležité, aby Slováci hodili za hlavu vysokú prehru a sústredili sa na najbližší duel s Dánskom.

„Je jedno, či prehráte 1:2 alebo 0:8. Chlapci by to nemali brať príliš vážne. Dôležité bude, aby hrali tak ako v prvých dvoch zápasoch na turnaji. Nesmú však ísť do zápasu s tým, že ho musia vyhrať, ale tak, aby hrali uvoľnene.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Pospíšil išiel do Ambühla s krvavými očami, vravel Horanský Z voleja