Rekordéra Stavjaňu zverenci nepotešili. Spišiaci sa zasa o rekord pripravili sami (Sportnet podcast)

Na snímke striedačka Nitry, uprostred v pozadí tréner Antonín Stavjaňa.
Na snímke striedačka Nitry, uprostred v pozadí tréner Antonín Stavjaňa. (Autor: TASR)
Sportnet|15. jan 2024 o 08:05

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 15. január, a v tento deň oslavuje svoje 40. narodeniny slovenská strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Séria Spišiakov sa skončila

V hokejovej extralige sa odohralo 35. a 36. kolo. Hokejisti Spišskej Novej Vsi zaznamenali prvú tohtosezónnu prehru na domácom ľade.

Nepridali rekordný sedemnásty triumf za sebou, keď ich porazili hráči Nitry 4:2. Práve tréner Nitry Antonín Stavjaňa sa stal v nedeľu rekordérom v počte odkoučovaných zápasov ako hlavný tréner. Duel na ľade Humenného bol jeho 883. v najvyššej slovenskej súťaži.

Škoda, že mu ho jeho zverenci nezlepšili, keďže proti poslednému celku tabuľky prehrali 1:4. Každopádne, Spišiaci nebodovali naplno ani v nedeľu proti Trenčínu, s ktorým vyhrali až po predĺžení.

Reakcie trénera Spišiakov Vlastimila Wojnara a asistenta trénera Trenčína Branka Radivojeviča nájdete v podcaste.

Košičania zasa v piatkovom derby ukončili bratislavskému Slovanu šesťzápasovú šnúru výhier. Jedinými tímami, ktoré uspeli v oboch kolách, boli 2. Poprad a 3. Košice. 

Viac k téme:

Šatan najvyššie umiestneným Slovákom

Skautingové oddelenie NHL vydáva pravidelne začiatkom sezóny prvý odhad smerom k draftu, v ktorom najlepších dostupných hráčov rozdeľuje na výkonnostné triedy.

V januári následne prichádzajú prvé rebríčky, ktoré sa delia podľa pôsobiska a pozícií. Ktorí slovenskí hokejisti obsadili medzi Európanmi najvyššie pozície?

Najvyššie sa umiestnil Miroslav Šatan ml. a to na 50. mieste. Dvojmetrový útočník pre chorobu chýbal slovenskému výberu do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cupe, no na ďalších reprezentačných turnajoch stihol skautov zaujať. Na klubovej úrovni nastupuje prevažne za juniorku Slovana Bratislava.

O 11 pozícii nižšie je Samuel Kupec, ktorý sa úspešne adaptoval v mužskom hokeji. Urastený obranca za Duklu Trenčín a HC Topoľčany odohral v tejto sezóne spolu 33 zápasov. Mimo najlepšej stovky sa nachádzajú ešte tri slovenské mená – Jakub Harvánek (127. miesto), Andrej Fabuš (131.) a Adam Beluško (134.).

V najlepších zámorských juniorkách pôsobí viacero Slovákov, ktorí budú  po prvýkrát dostupní pre najbližší draft. Jakub Chromiak a Tobias Pitka boli v prvotnom hodnotení skautov priradení do výkonnostnej triedy C (prognozovaný draft v nižších kolách), no tentoraz ich skauti zo svojich zoznamov vyškrtli.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Rekordéra Stavjaňu zverenci nepotešili. Spišiaci sa zasa o rekord pripravili sami (Sportnet podcast)