Spartak súpera nepodcenil a postúpil v Európskej lige ďalej. Vyzve Austriu

Trnava ide ďalej.
Trnava ide ďalej. (Autor: SITA)
SITA|21. júl 2016 o 21:20

Arménsky tím porazil 2:0.

TRNAVA. Futbalisti FC Spartak Trnava postúpili do 3. predkola Európskej ligy 2016/2017. Trnavčania zvíťazili 2:0 nad arménskym mužstvom FC Širak Gjumri vo štvrtkovej domácej odvete 2. predkola, minulotýždňové úvodné meranie síl v Arménsku sa skončilo remízou 1:1.

Trnava si v 3. predkole zmeria sily s rakúskou Austriou Viedeň, ktorá prenikla cez albánsky FK Kukësi výsledkami 1:0 doma a 4:1 na pôde súpera. 

Postup Spartaku Trnava: fotogaléria

22.7.2016

Hráči Spartaka boli v City Arene počas úvodnej štyridsaťpäťminútovky aktívnejší, ale gól zo svojej snahy nevyťažili. Presných zásahov sa dočkali až po zmene strán - v priebehu štyroch minút skórovali Ivan Schranz a kamerunský legionár Robert Ndip Tambe.

Akcie futbalistov Širaku neboli pre Trnavčanov veľkou hrozbou, slovenský zástupca naďalej diktoval tempo duelu a bez problémov si postrážil víťazstvo aj postup. Nepripustil drámu. 

Prvé zápasy 3. predkola EL odohrajú 28. júla, odvety 4. augusta. Zverenci Miroslava Karhana začnú na ihrisku Austrie, pred vlastnými fanúšikmi sa predstavia v odvete. Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy dvojzápas play-off (18. a 25. augusta).

Spartak Trnava je po štvrtkovej eliminácii ŠK Slovan Bratislava (nestačil na lotyšský FK Jelgava, pozn.) posledným zástupcom SR v kontinentálnom pohári číslo dva. 

hlasy po zápase (zdroj: Spartak TV):

Miroslav Karhan, tréner Spartaka Trnava: "Splnili sme cieľ. Išli sme do zápasu s tým, že nesmieme inkasovať. V druhom polčase sme strelili dva góly a postúpili. Tešíme sa, že sa nám to podarilo. Darilo sa nám zabrániť im v ich rýchlych brejkoch. Prvý polčas sme začali slušne, ale potom prišla nervozita a boli sme v kŕči. V druhom polčase sme dali gól a potom to z nás spadlo. Ešte nemám bližšie informácie o Austrii, ale urobíme všetko, aby sme boli konkurencieschopní."

Martin Mikovič, kapitán Trnavy: "Postup sa podaril, to bol hlavný cieľ. Prvých 20 minút sme zachytili my, potom sme znervóznili, neviem prečo. V druhom polčase sa to ale otočilo. Hovorili sme si, že sa nemáme kam ponáhľať. Bola to výborná robota celého mužstva, že sme neinkasovali. Urobili sme aj radosť našim fanúšikom. Austriu nepoznáme, ale určite to bude výborný klub. Máme to na skok a bude to výjazd aj pre našich fanúšikov. Nemáme sa ich prečo báť."

Ivan Schranz, autor prvého gólu Trnavy: "Zvíťazili sme 2:0, zápas sme zvládli podľa našich predstáv. Treba podotknúť, že súper vôbec nebol ľahký, v úvodnom stretnutí nám robil veľké problémy. Po strelených góloch sa nám hralo jednoduchšie a zaslúžene ideme ďalej. Do odvety sme si priviezli priaznivý výsledok zvonku. V prvom polčase nám chýbali šance, po otváracom zásahu sa to otvorilo."

Anton Sloboda, stredopoliar Trnavy: "Hlavným štvrtkovým cieľom bol postup cez Širak, čo sa nám podarilo. Splnili sme tiež úlohu neinkasovať, aj keď v prvom polčase to nebolo ideálne. Dôležité je, že sme nedostali gól, po zmene strán sme sa zlepšili, vypracovali sme si viacero možností, dve sa skončili v sieti. Myslím si, že sme dosiahli zaslúžené víťazstvo."

Európska liga 2016/2017 - 2. predkolo - odveta - štvrtok - výsledok: 

FC Spartak Trnava (SR) - FC Širak Gjumri (Arm.) 2:0 (0:0) - prvý zápas 1:1, do 3. predkola postúpila Trnava 

Góly: 57. Schranz, 61. Tambe, ŽK: 16. Kouakou, 71. Darbinjan, 90.+ D. Diarrassouba (všetci Širak), rozhodoval: Hunter (Sev. Ír.), 6129 divákov 

Zostavy: 

Trnava: A. Jakubech - A. Kadlec, Greššák, Godál, Horník - Bello, A. Sloboda - Schranz (87. Košťál), Halilovič (80. M. Paukner), Mikovič - Tambe (76. Jirka) 

Širak: Ajvazov - Darbinjan, Mikaeljan, G. Hovhannisjan, A. Hovhannisjan (76. Davojan) - Stoškovič (65. Ajvazjan), Udo, Kaba, Kouakou - Hovsepjan (65. Ghukas Poghosjan), D. Diarrassouba 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Spartak súpera nepodcenil a postúpil v Európskej lige ďalej. Vyzve Austriu