Španielsko obhájilo titul, Českí futsalisti majú bronz

(Autor: SITA/AP)
TASR|30. jan 2010 o 20:10

Prekvapujúcim víťazom sobotňajšieho duelu o 3. miesto na majstrovstvách Európy v Maďarsku sa stali futsalisti Česka, ktorí zdolali Azerbajdžan 5:3 (1:2).

DEBRECÍN. Reprezentácia Španielska zvíťazila v sobotňajšom večernom finále na majstrovstvách Európy vo futsale v maďarskom Debrecíne nad výberom Portugalska 4:2 a získala tretí titul šampióna starého kontinentu v rade. Španieli na ME ani raz neprehrali a zaslúžene si vybojovali celkovo už piatykrát v histórii zlatú medailu na tomto fóre. Portugalsko získalo vôbec prvý cenný kov z ME.

Španielsko pred zrakom prezidenta UEFA Michela Platiniho od úvodu finálového duelu nenechalo nič na náhodu a svojho súpera zatlačilo do defenzívy. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Ortiz, Javi Rodríguez a Lin. Portugalsku sa podarilo stretnutie v jeho úplnom závere zdramatizovať, keď Goncalo Alves a Joel Queirós v rozpätí 39 sekúnd znížili na rozdiel jedného gólu, ale posledné slovo mal Daniel, ktorý tesne pred koncom upravil na konečných 4:2 pre Španielsko.

Prekvapujúcim víťazom duelu o 3. miesto sa stali futsalisti Česka, ktorí zdolali Azerbajdžan 5:3 (1:2). Zverenci trénera Tomáša Neumanna otvorili skóre už v úvodnej minúte, ale favorizovanému Azerbajdžanu sa podarilo pred prestávkou otočiť vývoj vo svoj prospech.

V druhej časti Česi otočili na 4:2 a na ich triumfe už nič nezmenil ani presný zásah Farajzadeha necelé tri minúty pred koncom. Naopak, Kopecký 9 sekúnd pred uplynutím riadneho hracieho času stanovil na konečných 5:3. Česko získalo cenný kov z kontinentálneho šampionátu po siedmich rokoch, naposledy spolu so Španielskom získalo bronz na ME 2003 v Taliansku.

Finále: Portugalsko - Španielsko 2:4 (0:2)

Góly: 38. Goncalo Alves, 39. Joel Queirós - 9. Ortiz, 13. Javi Rodríguez, 36. Lin, 40. Daniel

O 3. miesto: Azerbajdžan - Česko 3:5 (2:1)

Góly: 8. Borisov, 19. Serjao, 38. Farajzadeh - 1. Belej, 24. Sláma, 26. Dlouhý, 36. J. Novotný, 40. Kopecký.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Španielsko obhájilo titul, Českí futsalisti majú bronz