Španieli prežívajú gólové suchoty. Nominovali preto nevídaný počet útočníkov

Španielsky tréner Luis Enrique.
Španielsky tréner Luis Enrique. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. nov 2020 o 15:33

Po roku sa vracia Álvaro Morata z Juventusu.

MADRID. Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis Enrique po októbrových streleckých suchotách by rád v novembri videl od svojich zverencov viac gólov.

Aj preto na prípravný duel v Holandsku a súboje Ligy národov vo Švajčiarsku a doma proti Nemecku nominoval až sedem útočníkov.

V troch októbrových súbojoch strelili Španieli iba jeden gól - v príprave remizovali s výberom Portugalska 0:0, v Lige národov doma zdolali Švajčiarov 1:0 a na Ukrajine prehrali 0:1.

Do národného tímu sa vracia Álvaro Morata z talianskeho Juventusu Turín, Adama Traoré z Anglického Wolverhamptonu aj Ferran Torres z Manchestru City, z nemeckého Lipska zase Dani Olmo.

Zo španielskych klubov tiež mladík Ansu Fati z FC Barcelona, Gerard Moreno z Villarrealu a Mikel Oyarzabal zo San Sebastiánu. Šancu by možno dostal aj Rodrigo Morano z anglického Leedsu, no z hry ho vyradil pozitívny test na koronavírus.

"Morata je už iný hráč, odkedy sa vrátil do Juventusu. Viac si verí a strieľa viac gólov. Jeho nové futbalové ja sa ukazuje vo veľmi dobrom svetle," hodnotil tréner Enrique.

Morata v Juventuse strelil už šesť gólov v siedmich dueloch. Do reprezentácie sa vracia po jednom roku. Po dvojročnej pauze sa v národnom tíme objaví stredopoliar Koke z Atlética Madrid.

V tabuľke Ligy národov sú Španieli prví so siedmimi bodmi o jeden bod pred Nemcami a Ukrajincami, Švajčiari zatiaľ získali dva body.

Nominácia španielskej futbalovej reprezentácie na novembrové zápasy:

Brankári: David de Gea (Manchester United/ Angl.), Kepa Arrizabalaga (FC Chelsea/Angl.), Unai Simón (Athletic Bilbao)

Obrancovia: Jesús Navas (FC Sevilla), Sergi Roberto (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Pau Torres (Villarreal), Íňigo Martínez (Athletic Bilbao), José Gayá (FC Valencia), Sergio Reguilón (Tottenham Hotspur/Angl.), Eric García (Manchester City/Angl.)

Stredopoliari: Fabián Ruiz (FC Neapol/Tal.), Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodrigo Hernández (Manchester City/Angl.), Mikel Merino (San Sebastián), Koke, Marcos Llorente (obaja Atlético Madrid), Sergio Canales (Betis Sevilla)

Útočníci: Álvaro Morata (Juventus Turín/Tal.), Mikel Oyarzabal (San Sebastián), Adama Traoré (Wolverhampton/Angl.), Dani Olmo (Lipsko/Nem.), Ansu Fati (FC Barcelona), Gerard Moreno (Villarreal CF), Ferran Torres (Manchester City/Angl.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Španieli prežívajú gólové suchoty. Nominovali preto nevídaný počet útočníkov