Smutné správy. Vo veku 34 rokov zomrel Elias Theodorou, bývalý bojovník UFC

Elias Theodorou na vážení.
Elias Theodorou na vážení. (Zdroj: mmajunkie.com)
SvetMMA|12. sep 2022 o 10:51

Obľúbený bojovník bojoval s ťažkou chorobou.

TORONTO. Kanadský svet bojových umení zasiahla tragická správa. Vo veku 34 rokov zomrel niekdajší bojovník UFC Elias Theodorou.

Správu priniesol reportér Aaron Bronsteter z kanadského TSN. Theodorou zomrel v nedeľu na komplikácie spôsobené rakovinou pečene v 4. štádiu.

Bronsteter na sociálnej sieti poznamenal, že o svoju diagnózu sa podelil iba s niekoľkými blízkymi priateľmi.

Theodorou bol držiteľom čierneho opasku v brazílskom Jiu-Jitsu. Do UFC sa dostal 16. apríla 2014, keď porazil Sheldona Westcotta na The Ultimate Fighter Nations Finale.

Kariéru v MMA začal s jedenástimi po sebe idúcimi víťazstvami, kým ho 10. decembra 2015 v Las Vegas neporazil na body Thiago Santos. V UFC skončil v roku 2019 s rekordom 8-3 po bodovej prehre s Derekom Brunsonom.

So slovenským bojovníkom Michalom Mokrým sa stali priatelia.
So slovenským bojovníkom Michalom Mokrým sa stali priatelia. (Zdroj: Michal Mokrý)

Theodorou sa v kanadskom Tristar Gyme zoznámil aj so slovenským bojovníkom Michalom Mokrým, s ktorým sa stali priatelia.

Po odchode z UFC bojoval ešte trikrát, pričom všetky zápasy vyhral. Jeho posledným súbojom bolo bodové víťazstvo nad Bryanom Bakerom 18. decembra 2021, ktorým zavŕšil svoj rekord na 19-3.

Theodorou sa nikdy nebral príliš vážne a dokonca pracoval aj ako „ring boy“ na turnajoch ženskej organizácie Invicta Fighting Championship, kde zápasia výlučne ženy.

Okrem toho pôsobil aj ako kaskadér, herec a producent.

Na Humber College v Toronte získal bakalársky titul v odbore kreatívna reklama.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Smutné správy. Vo veku 34 rokov zomrel Elias Theodorou, bývalý bojovník UFC