Florida? Teraz o reprezentácii. Okuliar geniálne prihrával, potom skromne ukázal na Lantošiho

Oliver Okuliar.
Oliver Okuliar. (Autor: TASR)
Šimon Čop|12. apr 2024 o 20:45

Reprezentáciu opúšťajú dvaja hráči a pripojí sa k nej Matej Tomek.

HUMENNÉ. "Nechcel by som sa k tomu vyjadrovať, som teraz v reprezentácii."

Také (ne)bolo vyjadrenie Olivera Okuliara k podpisu zmluvy s Floridou Panthers. Na seba a svoju budúcnosť teraz nemyslí.

Pri výhre Slovenska 5:3 nad Švajčiarskom v druhom zápase v humenskom kempe patril práve on k najaktívnejším, najbojovnejším aj najproduktívnejším hráčom. Nielen slovne, ale aj na ľade potvrdil, že úspechy z osobného života teraz hádže za hlavu.

Možno mu práve to pomohlo k vynikajúcemu výkonu. Spolu so strelcami Róbertom Lantošim, Martinom Faškom-Rudášom a Andrejom Kollárom zinscenovali pre Humenčanov druhé hokejové divadlo so šťastným koncom za dva dni.

A dokázali, že bitka za znak na hrudi nie je len klišé. Ženie ich aj konkurencia - na majstrovstvá sveta do Česka by totiž rád prišiel každý.

Chválili jeden druhého

O Okuliarovi sa až toľko nehovorilo. Slovensko malo až dvoch dvojgólových strelcov. Bol to však práve on, čo dvakrát vysunul Róberta Lantošiho do nájazdov, ktoré rutinérsky premenil. Najmä žabka pri štvrtom góle bola ako z učebnice.

"Keď tam vidíte rýchlika ako je Robo Lantoši, tak mu to hodíte do priestoru. Keď dáte do toho cit, príde mu to presne na čepeľ. Išiel sám na bránu, je to hlavne jeho robota, on to vynikajúco vyriešil, ja som mu to len prihral," dodal skromne.

Lantoši mu komplimenty opätoval. Tiež si nechcel pripisovať všetku slávu.

"Oko to zahral parádne, veril mi, že som dostatočne rýchly. Je už som potom mal jednoduchú robotu," vyhlásil.

Ich útok patril v tomto zápase medzi najaktívnejšie. Nebezpečná bola opäť aj spolupráca Andreja Kollára a Martina Faška-Rudáša, ktorým to spolu hrá vynikajúco.

Druhý menovaný strelil prvý aj tretí gól Slovenska. Kollár mu v oboch prípadoch asistoval a sám strelil gól do prázdnej siete, rovnako ako v prvom stretnutí.

Faško-Rudáš zápas nedohral, dostal pukom do tváre. Mal na nej veľkú ranu, no podľa asistenta trénera Petra Frühaufa bude pokračovať v príprave na svetový šampionát.

Reprezentáciu opúšťajú dvaja hráči

Hokej dnes fanúšikov bavil. Padlo osem gólov, hralo sa v rýchlom tempe a domáci museli za ich výdatnej podpory otáčať nepriaznivý stav.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Florida? Teraz o reprezentácii. Okuliar geniálne prihrával, potom skromne ukázal na Lantošiho