Šimon Nemec: Myslím, že o týždeň bude obrana najsilnejší článok tímu

Šimon Nemec.
Šimon Nemec. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|30. apr 2024 o 17:00

Ani chvíľu neváhal, či bu reprezentovať Slovensko na MS v hokeji 2024.

ŽILINA. Slovenskú obranu na majstrovstvách sveta vystuží Šimon Nemec. Pre dvadsaťročného hráča pôjde už o štvrtý šampionát. 

„Voľba reprezentovať bola jasná a jasná bude vždy. Niekoľko dní som nebol na ľade a oddychoval som. Už sa teším veľmi na ľad a na chalanov. Očakávania sú samozrejme tie najväčšie. 

Je vždy lepšie hrať zápasy, ako trénovať. Som veľmi rád, že môžem byť už na príprave. Minulý rok to tak nebolo. Nie je ľahké naskočiť do rozbehnutého vlaku. Verím, že to bude teraz lepšie,“ začal na úvod počas reprezentačného zrazu v Žiline. 

Najsilnejší článok

Zadné rady by mohli vystužiť aj obrancovia Erik Černák a Martin Fehérváry, ktorí vypadli v NHL v prvom kole play-off. 

„Bol som s Fehérvárym v kontakte počas sezóny a viem, že chcel prísť reprezentovať. Ako poznám Erika Černáka tiež príde, ak nebude mať veľa zranení. Verím, že sa to podarí,“ pokračoval. 

VIDEO: Regenda, Nemec a Pospíšil na zraze Slovenska v Žiline

Traja šikovní obrancovia zo skúsenosťami z NHL by boli obrovský prínos pre káder Craiga Ramsayho. 

„Myslím si, že o týždeň bude obrana najsilnejší článok tímu. Verím, že to tak bude,“ pousmial sa Nemec. 

Prekročil svoje ciele

Mladík odohral za New Jersey Devils šesťdesiat zápasov. Jeho tím však nedokázal postúpiť do play-off. 

„Z tímového hľadiska to bol neúspech. Všetci sme boli hladní po play-off z minulého roka. Niekedy to však nejde. Z osobného hľadiska to bolo dobré, dal som si nejaké ciele, ktoré som prekročil. Som veľmi rád. Ukázalo mi to však na čom ešte mám pracovať. Som veľmi motivovaný do ďalšej sezóny.“

Nemec priznal, že oproti minulému roku sa jeho hra výrazne zmenila. 

Šimon Nemec.
Šimon Nemec. (Autor: X / New Jersey Devils.)

„Som väčší profesionál. Niekedy je menej viac. Hokej nie je iba o bodoch, ako som si myslel. Viem, že tímu môžem pomôcť aj inak ako bodmi. Verím, že to pôjde aj v ofenzíve. Snažil som sa robiť progres aj v defenzíve. Pochopil som, že bez toho sa nedá v NHL zaobísť. 

Tam som spravil najväčší progres počas sezóny. Dokázal som ubrániť veľa útočníkov. Niekedy je táto hra veľmi podceňovaná. Rovnako ako hra Fehérváryho alebo Černáka. Je veľmi ťažké brániť hru súpera,“ prezradil. 

Nemec by mal odohrať prvý prípravný zápas v piatok 3. mája o 18.00 proti Poľsku. 

Nominácia Slovenska na prípravný kemp v Žiline

brankári: Samuel Hlavaj (HC Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (HC Litvínov)

obrancovia: Patrik Bačik (HC ´05 Banská Bystrica), Martin Bučko (HC Škoda Plzeň), František Gajdoš (HK Nitra), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (HC Bílí Tygři Liberec), Šimon Nemec (New Jersey Devils), Rayen Petrovický (HK Dukla Trenčín)

útočníci: Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksand/Švéd.), Lukáš Cingel, Andrej Kollár (obaja HC Kometa Brno), Martin Faško-Rudáš (HC Bílí Tygři Liberec), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja HC Litvínov), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav), Oliver Okuliar, Alex Tamáši (obaja Mountfield Hradec Králové), Martin Pospíšil (Calgary Flames), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/San Diego Gulls/AHL), Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens), Samuel Takáč (HC SLovan Bratislava), Tomáš Tatar (Seattle Kraken)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Šimon Nemec: Myslím, že o týždeň bude obrana najsilnejší článok tímu