Slováci prehrali aj s Lotyšmi. Stále môžu vyrovnať svoj najlepší výsledok

Momentka zo zápasu Slovensko - Lotyšsko na MS vo florbale 2022.
Momentka zo zápasu Slovensko - Lotyšsko na MS vo florbale 2022. (Autor: IFF)
Sportnet, SITA|12. nov 2022 o 12:06 (aktualizované 12. nov 2022 o 15:30)

Súperom im budú Nóri.

MS vo florbale 2022 - o 5.-8. miesto

Lotyšsko - Slovensko 8:5 (3:3, 2:1, 3:1)

Góly: 1. Jursevskis (Kovalevskis), 9. Kovalevskis (Akmenlauks), 15. Akmenlauks (Raitums), 21. Raitums (Akmenlauks), 39. Griezitis (Janis Anis), 47. Raitums (Trekse), 56. Orste (Kalnietis), 58. Purins - 5. Virga (Kvasnica), 8. Gašparík (Dudovič), 8. Ujhelyi (Nehila), 38. Dudovič, 60. Gašparík (Dudovič)

Rozhodovali: Sjögren, Ellis (obaja Fín.)

vylúčení: 0:0, presilovky a oslabenia: 0:0, 476 divákov

zostava SR: Kohút – Hatala, Miške, Kozák, Pažák, Mirt, Košarišťan – Dudovič, Gašparík, Gál – Ujhelyi, Gajdoš, Nehila – Kelemen, Virga, Kvasnica – Kubovič, Cvacho, Bačinský

/Lotyšsko bude hrať o 5. miesto, Slovensko o 7. priečku/

ZÜRICH. Slovenskí florbalisti prehrali v súboji o 5. až 8. miesto na MS vo Švajčiarsku s Lotyšskom 5:8.

V nedeľu si zahrajú o konečnú 7. priečku a v prípade úspechu môžu vyrovnať svoje historicky najlepšie umiestnenie, ktoré dosiahli na predchádzajúcom šampionáte.

Lotyši vyhrávali už po trinástich sekundách, keď sa presadil Arturs Jursevskis. Slováci však po góloch Samuela Virgu, Ronalda Gašparíka a Lukáša Ujhelyiho otočili skóre na 3:1.

Súper ešte v prvej tretine dokázal vyrovnať a v druhej časti sa dostal do vedenia, ktoré postupne navýšil.

Slováci prehrali s Lotyšskom v dueli o 5.-8. miesto na MS aj vlani (2:6). V súboji o 7. miesto ich v nedeľu o 9.00 h čaká Nórsko.  

Florbalisti Nemecka totiž zdolali Nórsko 6:5 po predĺžení. Súperom Slovenska v zápase o 7. miesto tak budú Nóri. Nemci si zahrajú s Lotyšskom o konečnú 5. priečku.

Hlasy po zápase

Radomír Mrázek, tréner SR: "My sme mohli skončiť vyššie len v prípade rôznych okolností, pretože tento lotyšský celok je minimálne o level lepší. Oproti minulému roku sme sa zlepšili bežecky, no náš súper podobne ako Nóri patrí silovo k prvým štyrom tímom.

Určite výkon ovplyvnilo aj včerajšie ťažké stretnutie s Českom a dnes sme hrali hneď o desiatej. Hráči neboli schopní vyhrať v obrane veľa súbojov a Lotyši to využili. Šanca tam určite bola a napriek tomu, že sme sa kondične zlepšili, stále to je veľmi málo."

Kristián Kozák, hráč SR: "Úplne nám to tímovo nevyšlo a nemôžem byť určite spokojný. Ocenenie, ktoré som dostal pre najlepšieho hráča zápasu nevzbudzuje vo mne žiadne pozitíva. Koncentrácia určite rozhodla, chýbali aj sily, ale na MS sa pripravujeme celý rok, každý chce predviesť svoje maximum a musíme hrať disciplinovane, čo nám nevyšlo.

Zajtrajší duel nebude ľahký, keďže bude o deviatej ráno, no verím, že to tímovo zvládneme."

MS vo florbale – zápas o 5.-8. miesto:


Nórsko – Nemecko 5:6 pp (2:1, 0:3, 3:1, 0:1)

Góly: 8. a 44. Fauskanger, 7. Vestby, 43. Pedersen, 49. Kronberg – 28. N. Broker, 3. Heins, 27. Wocke, 31. Hoppe, 50. Hoffebert, 62. J. Broker

/Nemecko postúpilo do zápasu o 5. miesto, Nórsko bude hrať o 7. priečku/

Ďalší program slovenskej reprezentácie

nedeľa 13. novembra - zápas o 5. miesto: Lotyšsko - Nemecko (Zürich, 9.00 h)

nedeľa 13. novembra - zápas o 7. miesto: Slovensko - Nórsko (Winterthur, 9.00 h)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Slováci prehrali aj s Lotyšmi. Stále môžu vyrovnať svoj najlepší výsledok