Calzonovi vyšiel revanš za svoj debut, Slováci sú v Lige národov stopercentní

Radosť futbalistov Slovenska v zápase proti Azerbajdžanu v Lige národov 2024/2025.
Fotogaléria (9)
Radosť futbalistov Slovenska v zápase proti Azerbajdžanu v Lige národov 2024/2025. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|8. sep 2024 o 19:55 (aktualizované 8. sep 2024 o 21:30)

Futbalisti Slovenska dnes zdolali Azerbajdžan v zápase skupiny 1 v C-divízii Ligy národov, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Liga národov - C-divízia, skupina 1

Slovensko - Azerbajdžan 2:0 (2:0)

Góly: 22. Duda (11 m), 26. Strelec

Rozhodcovia: Sylwestrzak - Sokolnicki, Karasewicz (všetci Poľ.)

ŽK: Sejdijev, Čafargulijev, Bajramov, Alijev, 11 435 divákov.

Slovensko: Dúbravka - Gyömbér, Škriniar, Obert, Hancko (90.+2 Kozlovský) - Kucka, Lobotka, Duda (71. Bénes) - Suslov (71. Ďuriš), Strelec (84. Boženík), Haraslín (84. Tupta)

Azerbajdžan: Dženetov - Sejdijev (37. A. Hüsejnov), Mammadov, B. Hüsejnov (70. Alijev), Čafargulijev - Camalov (78. Dinijev), Mustafajev, Isajev - Kökcü, Dadašov, Bajramov

KOŠICE. Slovenskí futbaloví reprezentanti zvládli septembrový asociačný termín a do Ligy národov 2024/2025 vstúpili dvoma víťazstvami.

Po najtesnejšej výhre 1:0 v estónskom Tallinne uspeli aj proti Azerbajdžanu. V košickej aréne zvíťazili 2:0 a v skupine 1 C-divízie sú stopercentní.

Skóre zápasu otvoril v 22. minúte z pokutového kopu Ondrej Duda a o štyri minúty neskôr skóroval aj útočník Slovana Bratislava David Strelec.

Francescovi Calzonovi vyšiel revanš za prehru 1:2, ktorú národný tím utrpel pri premiére talianskeho trénera na lavičke Slovenska v septembri 2022.

Nasledujúci duel Ligy národov odohrajú v piatok 11. októbra v Bratislave proti Švédsku, o tri dni neskôr predstavia v Baku proti Azerbajdžanu.

Tabuľka skupiny 1 C-divízie Ligy národov

Priebeh zápasu Slovensko - Azerbajdžan v Lige národov

I. polčas

Slováci sa od úvodu snažili diktovať hru.

Haraslínovej strele spoza šestnástky v 3. minúte chýbala razancia a tiesnený Strelec poslal o dve minúty loptu tesne vedľa brány.

Domácim reprezentantom sa darilo zachytávať ofenzívne snahy súpera, ktorý sa dlho nevedel dostať na dostrel Dúbravkovej brány.

Haraslín sa dostal v 16. minúte k priamemu kopu, no z ostrého uhla poslal prízemnú strelu iba do pripraveného brankára Dženetova.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Azerbajdžan v Lige národov (C-divízia, skupina 1)

V 21. minúte sa Haraslín snažil presadiť kľučkou do protipohybu Sejdajeva, ten ho v šestnástke fauloval a VAR potvrdil pokutový kop pre domácich. Duda z bieleho bodu nezaváhal, Dženetova prekonal strelou z ľavej žrdi - 1:0.

O štyri minúty Hancko potiahol akciu po ľavej strane, z bránkovej čiary prihral pred bránu na Strelca, ktorý sa dokázal uvoľniť a pohotovo zvýšil na 2:0. Slováci boli pri chuti a v 38. minúte neboli ďaleko od tretieho gólu.

Haraslín sa na pravej strane dostal k strele z hranice šestnástky, ktorú tečoval súperov hráč, no Dženetov pohotovo zareagoval na zmenu smeru lopty.

Najväčšiu šancu hostí v prvom polčase mal Kökcü, ktorého strelu z pokutového územia vyrazil pohotový Dúbravka na roh. Slovenský brankár podržal svoj tím aj po následnej strele Mammadova.

Štatistiky zápasu Slovensko - Azerbajdžan v Lige národov 2024/2025.
Štatistiky zápasu Slovensko - Azerbajdžan v Lige národov 2024/2025. (Autor: SofaScore)

II. polčas

Slováci mali aj v úvode druhého polčasu zápas vo svojej réžii. Hru držali ďaleko od Dúbravku a nebezpeční boli aj v ofenzíve.

V 52. minúte sa Haraslín uvoľnil cez Mammadova, no jeho strelu vyrazil brankár. Po hodine hry sa Azerbajdžan dostal do hry, ťažil aj z defenzívnych zaváhaní Slovákov, ale tí nedovolili súperovi dostať sa do vážnejšej šance.

Na opačnej strane sa v 72. minúte v sľubnej šanci nepresadil Hancko a proti strele striedajúceho Bénesa efektne zasiahol brankár Dženetov.

V 85. minúte sa k strele v šestnástke dostal aj Ďuriš, ale brankár hostí pohotovo zasiahol. V nadstavenom čase zasiahol do hry Samuel Kozlovský, pre ktorého to bol debut v reprezentačnom drese.

Hlasy po zápase:

/zdroj: STVR, TASR/:

Francesco Calzona, tréner SR: "Páčila sa mi naša hra, keď sme mali loptu pod kontrolou. Keď sme nemali, boli tam nedostatky. Defenzíva mužstva nebola ideálna, musíme na tom popracovať. Ukázali sme rovnako ako v Estónsku, že sme stabilné mužstvo, dokážeme súperovi vnútiť našu hru.

Máme za sebou výborný september, získali sme šesť bodov. Dá sa to hodnotiť pozitívne, no na ceste k dosiahnutiu nášho cieľa sme ešte prakticky nedosiahli nič."

Juraj Kucka, stredopoliar SR: "Koleno držalo, hoci na konci som toho už mal dosť. Dôležité bolo, že sme dali dva góly. Aj oni boli nebezpeční a robili sme nejaké taktické chyby, po ktorých sa súper dostával do šancí. Našťastie ich nevyužil a my sme dokázali udržať čisté konto.

Šesť bodov po dvoch zápasoch sme chceli, herne to síce ešte nebolo ono, ale body máme a treba sa pripraviť na ďalšie zápasy."

David Strelec, útočník SR a autor druhého gólu: "Myslím si, že sme hrali dobre. Kulisa bola fantastická, vieme, že sme tu 26 rokov neboli, takže sme mali motiváciu potešiť ľudí.

Pri góle som posunul loptu doľava, nabehol som si do šestnástky a už som ju potom iba zasunul do prázdnej bránky. Sezóna sa začala výborne a budem robiť všetko pre to, aby som reprezentácii i Slovanu naďalej pomáhal k výborným výkonom."

Martin Dúbravka, brankár SR: "Toto bol jeden z tých zápasov, keď musíte čakať na ten správny moment a byť pripravený. Som rád, že som mohol chalanom pomôcť a spoločne sme to zvládli. Košice nám pripravili výbornú atmosféru. Som rád, že sme sa tu mohli predviesť.

Podali sme dobrý výkon, pokrstili sme štadión tým správnym spôsobom. Verím, že to tak pôjde i ďalej. Úžasný štart, treba pokračovať. Nesmieme nič podceniť, vieme, že je iba začiatok. Ďalšie zápasy prídu rýchlo, musíme sa pripraviť na ne rovnako dobre, ako na tieto dva."

Ondrej Duda, stredopoliar SR a autor prvého gólu: "Sme spokojní. Po dvoch neľahkých zápasoch máme šesť bodov. Dnes sme už boli konečne efektívnejší než v Estónsku.

Na zápase som mal rodinu aj veľa kamarátov. Bolo pre mňa špeciálne skórovať pred nimi, zvlášť z penalty. Som rád, že som ju premenil. Som spokojný aj s tým, že sme zápas zvládli a potešili divákov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Calzonovi vyšiel revanš za svoj debut, Slováci sú v Lige národov stopercentní