Slovan na prvom tripe získal osem z deviatich bodov

Radosť hráčov Slovana.
Radosť hráčov Slovana. (Autor: TASR)
TASR|15. sep 2015 o 14:23

Po sérii troch výhier čaká hokejistov Slovana šampión KHL z Petrohradu.

BRATISLAVA. Tri výhry z troch zápasov a osem bodov. Tak znie pozitívna bilancia prvého tripu hokejistov Slovana Bratislava v novej sezóne KHL.

V pondelok "belasí" vyhrali na ľade Medveščaka Záhreb 3:2 pp, celkovo ťahajú sériu štyroch triumfov v rade a priebežne poskočili už na štvrtú pozíciu v tabuľke Západnej konferencie.

Rýchle góly

Slovan mal záhrebskom Dome športu raketový úvod. Po piatich minutách hry viedol dvojgólovým rozdielom, keď na úvodný presný zásah Viedenského nadviazal po Barkerovej akcii Jeglič. Domáci vzápätí znížili zásluhou Genowaya.

"Začali sme veľmi dobre, dali sme dva rýchle góly. Ale vzápätí sme rovnako rýchlo raz inkasovali, keď sme na červenej čiare urobili chybu a oni v prečíslení troch na dvoch to pekne zahrali. Potom sa hral hokej hore dolu, až nás tréner musel upozorniť, aby sme zbytočne nelietali," povedal pre oficiálny klubový web Slovana autor prvého gólu Viedenský.

V závere Bratislavčania dlho odolávali domácemu tlaku. Kardinálnej chyby sa však necelých tridsať sekúnd pred koncom dopustil ich brankár Brust, ktorý rozohral presne na hokejku Kvapila a ten poslal duel do predĺženia. V ňom rozhodol o triumfe slovanistov Starosta.

Čaká ich majster

"V závere sme sa snažili výsledok udržať, bohužiaľ stalo sa to, čo sa v hokeji niekedy stáva a súper vyrovnal. Našťastie, v predĺžení prišlo naše víťazstvo. Hneď pri prvom striedaní sme ich zatlačili do obrannej tretiny a v tom ďalšom som si nabehol pred bránku, Kašpi (Lukáš Kašpar, pozn.) mi to nahral a strela skončila v bránke," opísal záver duelu Starosta.

Obranca Slovana bol po prvom výjazde v sezóne spokojný. "Som rád, že sme aj tretí zápas na tripe zavŕšili výhrou a domov nesieme osem z deviatich možných bodov, čo je vynikajúce. Teraz náš čaká deň oddychu, budeme regenerovať a pripravovať sa na domácu sériu."

Zverenci trénera Miloša Říhu sa najbližšie predstavia domácim divákom vo štvrtok 17. septembra o 19.30 h proti úradujúcim šampiónom SKA Petrohrad.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan na prvom tripe získal osem z deviatich bodov