Slováci v kvalifikácii proti Španielom, Moldavcom a Kazachom

SITA|23. feb 2009 o 11:35

Súperom slovenskej futsalovej reprezentácie v marcovej kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy bude okrem známej dvojice Španielsko, Moldavsko aj výber Kazachstanu.

BRATISLAVA. Národný tím tejto krajiny si vybojoval právo účasti v kvalifikačnej skupine č. 2 triumfom v predkvalifikačnej A-skupine v írskom Dubline. V hlavnom meste "zeleného ostrova" zdolal Kazachstan všetkých súperov, Anglicko, Cyprus aj domáce Írsko. Z ďalších predkvalifikačných skupín si postup do hlavnej fázy kvalifikácie (19. - 22. marca 2009) vybojovali aj reprezentácie Lotyšska, Fínska a Čiernej Hory.

"Už po žrebe sa všeobecne očakávalo, že z tejto skupiny k nám postúpi Kazachstan. Je to asi najnáročnejší súper z kvarteta predkvalifikantov. Do Írska sme vyslali aj pozorovateľa, ktorý mal zmapovať hru nášho súpera v Španielsku. Tam to nebudeme mať vôbec jednoduché, veď sa proti nám postavia vicemajstri sveta a európski šampióni Španieli, čiže súper veľmi ťažký," prezradil pre agentúru SITA tréner slovenskej reprezentácie Milan Kollár. Miestenku na ME do Maďarska (16. - 30. januára 2010) si vybojujú víťazi jednotlivých kvalifikačných skupín a aj kvarteto najlepších tímov umiestnených na druhých priečkach. Dvanástym účastníkom európskeho šampionátu bude domáce Maďarsko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slováci v kvalifikácii proti Španielom, Moldavcom a Kazachom