Slováci sa s MS rozlúčili ziskom bodu, s USA prehrali po predĺžení

Ján Laco zasahuje v šanci hráčov USA a zachytáva puk tesne pred bránkovou čiarou.
Ján Laco zasahuje v šanci hráčov USA a zachytáva puk tesne pred bránkovou čiarou. (Autor: TASR)
Sportnet|12. máj 2015 o 15:30

Slovenskí hokejisti získali v základnej skupine v siedmich zápasoch deväť bodov. Celkovo na šampionáte obsadili deviate miesto.

MS v ľadovom hokeji v Česku - B-skupina:

USA - Slovensko 5:4 pp (2:0, 2:4, 0:0 - 1:0)

Góly: 3. Smith (Moore, Arcobello), 5. Jones (Eichel, Lewis), 21. Lee (Faulk, Bonino), 39. Coyle (Redmond, Lee), 65. Eichel - 27. Gáborík (Dravecký, Meszároš), 31. Jánošík (Gáborík, Sersen), 34. Dravecký (Ďaloga, Kopecký), 38. Bartovič (Graňák).

Rozhodcovia: Wehrli (Švaj.), Piechaczek (Nem.) - Dahmen (Švéd.), Fluri (Švaj.), vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 8812 divákov (vypredané).

USA: Hellebuyck- Faulk, Krug, Seth Jones, M. Reilly, Connor Murphy, John Moore, Redmond - Coyle, Bonino, Anders Lee - Ben Smith, Arcobello, Vesey - T. Lewis, Eichel, B. Nelson - Morin, Larkin, Hendricks - S. Moses

Slovensko: J. Laco (5. J. Hudáček) - A. Meszároš, Graňák, Marek Ďaloga, Juraj Mikuš, Jurčina, Sersen, A. Jánošík, Baranka - L. Hudáček, T. Surový, Gáborík - Miklík, Marek Viedenský, Tatar - Lušňák, Bližňák, Bartovič - Dravecký, T. Kopecký, Pánik

OSTRAVA. Slovenskí hokejoví reprezentanti sa rozlúčili so 79. majstrovstvami sveta v Ostrave tesnou prehrou s výberom USA 4:5 po predĺžení.

V tabuľke B-skupiny sa umiestnili s deviatimi bodmi na konečnej piatej priečke. Celkovo obsadili deviatu pozíciu. Američania si definitívne zabezpečili prvé miesto v skupine.

Vo štvrťfinále sa stretnú so Švajčiarskom.

1. USA 7 5 1 0 1 22:14 17 b
2. Rusko 6 4 1 0 1 28:13 14 b
3. Fínsko 6 4 1 0 1 19:7 14 b
4. Bielorusko 7 4 0 2 1 20:19 14 b
5. Slovensko 7 1 2 2 2 17:19 9 b
6. Nórsko 7 2 0 0 5 12:23 6 b
7. Dánsko 7 1 0 1 5 10:20 4 b
8. Slovinsko 7 1 0 0 6 9:22 3 b

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka nezvládli úvod duelu. Už v 5. minúte prehrávali dvojgólovým rozdielom. Presadili sa Smith a v presilovke Jones.

Američania kontrolovali hru aj v ďalšom priebehu - a v 21. minúte inkasoval aj druhý slovenský brankár Július Hudáček. Za jeho chrbát si puk našiel cestu po teči Leeho.

Potom zapli i Slováci. Nakopol ich Gáboríkov gól v 27. minúte. A po ňom už patrila druhá tretina im. Predvádzali najlepší hokej na turnaji.

bartovicgol_r8221.jpeg

Milan Bartovič strieľa jeden z gólov slovenského tímu. FOTO - SITA/AP.

Po góloch Jánošíka, Draveckého a Bartoviča otočili za dvanásť minút z 0:3 na 4:3. V závere dejstva však Coyle vyrovnal na 4:4.

V riadnom hracom čase už gól nepadol a duel pokračoval v predĺžení. Dvadsaťosem sekúnd pred jeho koncom rozhodol o triumfe USA Eichel.

Hlasy po zápase:

/zdroj: RTVS/

Vladimír Vůjtek (tréner SR): "Za stavu 0:3 spadol z hráčov pocit zodpovednosti a začali hrať hokej, ktorý sme od nich čakali. Tlačili sa pred bránku, tá pätnásťminútovka bola naša najlepšia na tomto turnaji. Štyrikrát sme hrali predĺženie. Dvakrát sa skončilo naším úspechom, dvakrát sme v ňom prehrali. Čakali sme viac bodov. Mrzí nás prehra s Nórskom. Na druhej strane - napokon by nám nestačili ani tieto body. Na šampionáte ma uspokojili posledné tri zápasy, ktoré boli z našej strany veľmi dobré. Slovensko má stále mužstvo, ktoré je schopné konkurovať najlepším."

Todd Richards (tréner USA): "Mali sme veľmi dobrý začiatok a získali sme dvojgólový náskok. V druhej časti sme pridali tretí gól, no potom súper dokázal svojou aktívnou hrou zdramatizovať priebeh. Slováci ukázali, že v mužstve majú technicky zdatných a talentovaných hráčov. Zároveň ich dopredu hnalo skvelé publikum."

Marián Gáborík (útočník SR): "Pred zápasom sme si povedali, že musíme zabrať a odohrať to pre divákov. Prvá tretina nebola ideálna, ale potom sme zahrali solídne. Škoda toho amerického gólu v predĺžení. Turnaj nám nevyšiel. Ľudia, najmä tí v ostravskej aréne, si zaslúžili viac. Najmä viac zápasov od nás. Náš výkon na šampionáte gradoval, ale už bolo neskoro. Chýbali nám góly. Je to za nami, hlavy hore, ide sa ďalej."

Tomáš Kopecký, kapitán SR: "Chceli sme strašne vyhrať najmä kvôli trénerovi a fanúšikom. Žiaľ, nevyšlo nám to, ale myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Za stavu 0:3 sme si povedali, že musíme začať hrať. Dovtedy to bolo ustráchané. Druhú tretinu sme hrali asi najlepší hokej. Prevláda sklamanie. Cieľom bolo štvrťfinále, ale taký je hokej. Niekedy ste hore a niekedy dole."

Libor Hudáček, útočník SR: "Dlho som už nehral takýto zápas, v ktorom o nič nešlo. Dostali sme sprchu, inkasovali tri góly. Potom sme si povedali, že diváci chcú vidieť iný hokej. Prišli nás povzbudiť, tak sme museli niečo ukázať. Dokázali sme to otočiť, v predĺženi to však vyšlo Američanom. Škoda, že nám Nóri nepomohli, ale my sme to hlavne mali uhrať lepšie."

Vladimír Dravecký, útočník SR: "Ťažko sa mi tento šampionát hodnotí. Nepostúpili sme zo skupiny, mali sme zvládnuť zápas s Nórmi a šampionát by sa možno vyvíjal inak. Od duelu s Fínskom sme už podávali dobré výkony. Odviedli sme maximum, dali do toho všetko. Aj dnes sme chceli vyhrať, i keď už o postup nešlo."

Dominik Graňák (obranca SR): "Bol to zaujímavý zápas. Nemali sme dobrý začiatok, súper bol efektívny. Od druhej tretiny sme začali viac korčuľovať a bojovať a vrátili sme sa do zápasu. Možno to nebolo takticky dobre hrané, ale pre divákov to muselo byť zaujímavé. Škoda, že sme nezískali aj druhý bod. Mám radosť, že sme sa vrátili do zápasu, lebo ľudia, ktorí prišli do Ostravy a fantasticky nás podporovali, a rovnako i tí pred televíznymi obrazovkami, si to zaslúžili."

Online prenos

65. min - Keď to už vyzeralo, že o víťazovi budú musieť rozhodnúť nájazdy, dosahujú Američania víťazný gól. Jack Eichel strelou od ľavého mantinelu prekvapil Hudáčka. USA víťazia 5:4 po predĺžení a do tabuľky si pripisujú dva body. Slováci sa so šampionátom lúčia ziskom bodu.

jack_eichel.gif

63. min - Američania sú aj v predĺžení aktívnejší, Slováci akoby už nevládali korčuľovať. V dobrej šanci sa ocitol Seth Jones, ale Hudáček si postrážil priestor pri pravej žrdi.

61. min - Predĺženie sa začalo.

III. tretina

60. min - Tretia tretina sa skončila. Slováci budú hrať štvrtý raz na MS predĺženie.

57. min - V závere Američania stupňujú tempo a viac v permanencii musí byť Július Hudáček. Teraz sa pred ním ocitol úplne sám Steve Moses, najlepší strelec základnej časti KHL v nedávno skončenej sezóne. Na slovenského brankára však nevyzrel, zakončil priamo do neho.

54. min - Na ľade sa v posledných minútach viac bojuje než hrá, brankári majú podstatne menej práce ako obvykle. Viac striel už majú Slováci, ale iba nepatrne: 22-23. Diváci sa napriek tomu hokejom bavia, znovu pripravujú mužstvu domácu atmosféru. Poslednýkrát na šampionáte vidia zápas slovenského výberu.

tasr.jpg

Diváci si posledný zápas Slovenska na MS užívajú. FOTO - TASR.

49. min - Na to, že v dnešnom stretnutí už prakticky o nič nejde, panuje na ľade veľká nervozita. Brock Nelson zložil na ľad Richarda Pánika a rozhodca signalizoval vylúčenie. Následne ho americký hokejista ešte trafil s pukom, za čo sa Slovák okamžite postavil a vyletel na súpera. Z presilovky nebude nič, obaja dostávajú dvojminútový trest.

45. min - Tretiu tretinu začali obe mužstvá opatrne. Preto po piatich minútach priniesla rozruch aspoň šarvátka, do seba sa pustilo viacero hráčov. Marek Viedenský zložil k ľadu Toreyho Kruga. Na trestnej lavici sedia dvaja hokejisti z každého mužstva. Za USA Krug a Moore, za Slovensko Viedenský a Libor Hudáček. Presilovku však budú hrať Američania - Hudáček dostáva ešte dve minúty navyše za prvotné napadnutie.

41. min - Tretia tretina sa začala.

II. tretina

40. min - Vedenie slovenského tímu trvá iba 46 sekúnd. Opäť typická americká akcia, Coyle pred bránou tečuje strelu Redmonda a stanovuje výsledok po druhej tretine na 4:4.

39. min - Slováci fantasticky otáčajú výsledok. Milan Bartovič sa po prihrávke od Graňáka dostal do samostatného úniku a zakončil ho excelentne. Kľučkou do pravej strany si položil Hellebuycka a bekhendom podvihol puk pod brvno. Vedieme 4:3.

bartovic.gif

37. min - A je vyrovnané! Slovenskí hokejisti pokračujú v zvrate a z 0:3 je razom 3:3. Marek Ďaloga vystrelil od modrej čiary, pred Helleybuckom sa puk odrazil od jedného z jeho spoluhráčov priamo na hokejku Draveckého, ktorý ho v neľahkej pozícii bekhendom umiestnil do siete.

36. min - Naši hokejisti oproti veľkej väčšine úvodnej tretiny vyrovnali hru, na strelecké pokusy sa takmer dotiahli na súpera. Hellebuycka ohrozili štrnásťkrát, Američania našich gólmanov šestnásťkrát. Podstatne sme však zvýšili aktivitu smerom dopredu, vytvárame si čoraz nebezpečnejšie príležitosti.

32. min - A už je to iba o gól! Skvelú prácu odviedol Marián Gáborík, s pukom prekorčuľoval poza americkú bránu a prihral ho Adamovi Jánošíkovi. Jeho bekhendový pokus tečoval do vzduchu Brock Nelson a puk preletel za Hellebuycka až do siete. Mladý obranca si pripisuje premiérový reprezentačný gól.

janosik.gif

27. min - Ale v poradí 23. presilovú hru na majstrovstvách sveta využívame a znižujeme na 1:3. Marián Gáborík veľmi dobre číhal na svoju príležitosť pred Hellebuyckom, kde zmenil smer Draveckého strely a puk končí v sieti. Toto je recept na góly - strieľať a cloniť, tečovať alebo dorážať.

gaborik.gif

26. min - Výber Vladimíra Vůjtka dostáva možnosť presilovej hry a zároveň šancu skorigovať výsledok. Lenže početné výhody nám na šampionáte zatiaľ príliš nevychádzajú, sme v nich až dvanástym najlepším mužstvom. Z 22 presiloviek sme využili iba tri.

21. min - Nezvládame vstup ani do druhej tretiny a prehrávame už o tri góly. Američania predvádzajú ďalšiu ukážku svojho typického hokeja - strela od modrej čiary a teč pred bránou. Autorom gólu je Anders Lee. So Slovákmi to vôbec nevyzerá dobre.

lee.gif

Anders Lee tečuje strelu Justina Faulka.

21. min - Druhá tretina sa začala.

I. tretina

20. min - Prvá tretina sa skončila. "Začiatok nebol dobrý, máme čo zlepšovať. Ale ťažko povedať, či sa na tom podpísala skutočnosť, že už nemáme šancu na postup," hovorí pre RTVS Dominik Graňák.

americania_tasrap.jpg

Američania zvládli prvú tretinu fantasticky a smerujú za víťazstvom v skupine. FOTO - TASR/AP.

16. min - Zatiaľ je to zo strany slovenských hokejistov absolútne bezzubý herný prejav, minimálne v hre smerom dopredu. Za šestnásť minút úvodnej tretiny sme na Helleybucka vyslali iba jednu strelu. O druhú sa práve teraz postaral Bližňák, ktorý tečoval nahodený puk.

9. min - Veľa nechýbalo a inkasovať mohol aj Hudáček. Larkin sa cez dvoch hráčov uvoľnil v útočnom pásme a vystrelil. Slovenský brankár puk ramenom zrejme mierne vytlačil a ten skončil iba na žrdi jeho brány. Keby skončil v sieti, už by Vůjtkov výber bol naozaj zrelý na debakel.

sancausa.gif

5. min - Tak to je zdrvujúci úvod Američanov. Mladučký Jack Eichel ukázal svoj prehľad, krížnou prihrávkou našiel pred bránou Setha Jonesa a ten strelou pod brvno nedal Lacovi žiadnu šancu. Slovenský brankár inkasuje zo štvrtej strely druhý raz a v bráne ho vymieňa Július Hudáček.

3. min - Američania sa pustili do nás aktívne a dostávajú sa do vedenia. Najskôr pri prvej šanci hlavný rozhodca po konzultácii s videorozhodcom ešte gól súpera neuznal, ale o niekoľko sekúnd neskôr už Ben Smith tečoval strelu Johna Moora od modrej čiary a puk končí za chrbtom Jána Laca.

smith.jpg

V sieti Jána Laca končí puk po teči Bena Smitha (s číslom 12). FOTO - TASR.

1. min - Zápas sa začal.

Pred zápasom

Pred zápasom - "Vlani sme boli pred posledným zápasom v rovnakej pozícii a chlapci proti Dánsku ukázali charakter. Verím, že ani dnes duel z úcty voči sebe nevypustia a rozlúčia sa víťazstvom," rozpráva do kamier RTVS bývalý reprezentačný obranca Richard Lintner.

Pred zápasom - Proti Slovensku nastúpi aj druhý najlepší strelec šampionátu Brock Nelson. Útočník New Yorku Islanders dal doteraz šesť gólov. "Je to zásluha spoluhráčov. Ide nám to, čo ma veľmi teší," hovorí skromne.

"Je pravda, že v Česku máme mladý tím a pre mnohých hráčov je šampionát veľkou školou. Ale na druhej strane, mladíci sú svieži, plní energie, snažia sa. A zatiaľ to funguje. Zlepšujeme sa, hokej nás baví."

Brock Nelson dal na turnaji zatiaľ šesť gólov. Takto sa presadil proti Slovincom.

nelson.gif

Pred zápasom - V slovenskej bráne sa pôvodne očakával opäť Július Hudáček. "Keď ma tam tréner dá, budem sa snažiť zopakovať výkon ako proti Rusom. Ak nie, budem povzbudzovať Jana aj ostatných chlapcov,“ povedal. Napokon dostal prednosť Ján Laco.

Pred zápasom - Na americkej súpiske figuruje a aj do zápasu so Slovenskom zasiahne Connor Hellebuyck. Nie príliš známy brankár pôsobí v AHL. Je spoluhráčom Petra Budaja v tíme St. John's Ice Caps. A na svetovom šampionáte sa senzačne nachádza na čele štatistík gólmanov.

connor_r9456.jpeg

Brankár Connor Hellebuyck má takmer 97-percentnú úspešnosť zákrokov. FOTO - SITA/AP.

Pred zápasom - Hoci majú Američania zabezpečený postup do štvrťfinále, stále majú proti Slovensku o čo hrať. "Urobíme všetko preto, aby sme obsadili prvé miesto v skupine," uviedol útočník USA Trevor Lewis.

Pred zápasom - "Už sa nemáme na čo šetriť. Tento zápas potrebujeme zvládnuť, aby sme na turnaji mohli pokračovať ďalej. Musíme hrať tímovo, jeden za druhého - tak, ako proti Rusku," hovoril ešte včera obranca Dominik Graňák.

Bielorusi však dnes popoludní zdolali Nórsko 3:2 a definitívne si zabezpečili postup do štvrťfinále. Slovensko stráca nedostižných šesť bodov a dnes sa so šampionátom rozlúči. Zápas s USA sa začína o 16:15.

Chceme vyhrať skupinu, tvrdí Američan Lewis

BRATISLAVA. Fínsko a Rusko. Dve elitné mužstvá zo svetovej špičky. Prvé je bronzovým medailistom z olympijských hier v Soči, druhé šampiónom z vlaňajších majstrovstiev sveta v Minsku.

Slovenskí hokejisti odohrali svoje najlepšie zápasy proti najsilnejším tímom v základnej skupine. So severanmi držali ešte v tretej tretine nerozhodný stav, v súboji proti Rusku vybojovali dokonca bod.

"Súperovi sa miestami podarilo zatlačiť nás do nášho obranného pásma, ale boli sme schopní aj kontrovať a vypracovali sme si šance," hodnotil reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek.

"Bod po remíze v riadnom hracom čase je pre nás plusový, pretože favoritom bol náš súper. Skôr ma mrzia stratené body v predchádzajúcich stretnutiach s Dánskom a Nórskom.

Zostrih zo zápasu Slovenska s Ruskom.

Práve stratené body v dueloch s papierovo slabšími súpermi môžu napokon národný tím mrzieť. Pred posledným súbojom v základnej skupine stráca na postupové štvrté miesto nedostižných šesť bodov.

Bielorusi dnes krátko popoludní zdolali Nórsko 3:2 a definitívne si zabezpečili postup do štvrťfinále. Výber Vladimíra Vůjtka nemá šancu už ani v prípade zisku troch bodov zo súboja proti USA.

"Zápas s USA potrebujeme zvládnuť, aby sme na turnaji mohli hrať ďalej. Musíme hrať tímovo, jeden za druhého - tak, ako proti Rusku," hovoril ešte včera skúsený obranca Dominik Graňák.

"Kým máme šancu, budeme sa o to biť," reagoval brankár Július Hudáček. Proti Rusku odchytal svoj premiérový duel na šampionáte. A zo slovenského výberu ho vyhlásili za hviezdu stretnutia.

Hudáček musel čeliť aj spolupráci produktívneho útoku Dadonov - Šipačov - Panarin.

panarin.gif

Zápas s USA bude napokon už len rozlúčkový. V bráne sa opäť očakával Hudáček. "Keď ma tam tréner dá, budem sa snažiť zopakovať výkon ako proti Rusom. Ak nie, budem povzbudzovať Jana aj ostatných chlapcov," hovorí. Napokon Vůjtek uprednostnil Laca.

Chýbať bude Tomáš Jurčo. Ku koncu zápasu s Ruskom mal bolesti v oblasti chrbta. "Nebolo to z dôvodu zranenia, ale skôr preťaženia," ozrejmil lekár slovenského mužstva Ján Grauzel.

"Verím, že bolesti ustúpia a bude pokračovať ďalej," dodal. Včera Jurčo absolvoval individuálny tréning a rehabilitáciu. Proti USA napokon nenastúpi.

Reprezentačný tréner tak prišiel v krátkom čase o druhého útočníka. Po stretnutí s Fínskom na šampionáte pre problémy s kolenom dohral Marko Daňo.

kovalcuk_jurco_sita_r6057.jpg

Tomáš Jurčo (s číslom 13) stojí na vhadzovaní proti hviezdnemu Iľjovi Kovaľčukovi. FOTO - SITA.

Američania poslali na MS mladý tím s vekovým priemerom necelých 24 rokov. Pätnásť hráčov je z NHL. Až piati pôsobia v univerzitných ligách, dvaja v KHL a dvaja v AHL. Veľké mená na súpiske chýbajú.

Napriek tomu zdolali Rusov i Fínov. A pred poslednými zápasmi v ostravskej základnej skupine sú na čele tabuľky.

"Je pravda, že máme mladý tím a pre mnohých hráčov je šampionát veľkou školou. Ale na druhej strane, mladíci sú svieži, plní energie, snažia sa. A zatiaľ to funguje. Zlepšujeme sa, hokej nás baví,“ hovorí Brock Nelson.

Útočník New Yorku Islanders a spoluhráč Jaroslava Haláka a Ľubomíra Višňovského bol ešte v pondelok druhým najlepším strelcom šampionátu. Strelil šesť gólov.

nelson.jpg

Brockovi Nelsonovi (vpravo) sa zatiaľ na MS darí. Na snímke skóruje do siete Dánska. FOTO - TASR/AP

Hokejisti Spojených štátov majú postup do štvrťfinále istý. Napriek tomu zápas proti Slovensku nebudú vypúšťať. "Urobíme všetko preto, aby sme obsadili prvé miesto v základnej skupine," uviedol útočník USA Trevor Lewis.

Pred šampionátom sa zdalo, že najväčšou slabinou budú neznámi a neskúsení brankári. Jack Campbell má 23 rokov a chytá v AHL. Connor Hellebuyck má iba 21 a takisto pôsobí v AHL – v tíme St. John’s bol spoluhráčom Petra Budaja.

Obavy sa však nenaplnili. Americkí mladíci majú po Fínoch druhú najvyššiu úspešnosť zákrokov na celom turnaji.

Hellebuyck je dokonca na MS medzi gólmanmi vôbec najlepší. Má takmer 97-percentnú úspešnosť zákrokov.

V zápase proti Slovinsku Hellebuyck skvelo zasiahol pri šanci Tičara.

connor.gif

Výbery Slovenska a USA odohrali doteraz 20 zápasov. Slováci v nich dosiahli bilanciu sedem víťazstiev, tri remízy a desať prehier. Pri skóre 49:68.

Naposledy sa meranie síl Slovákov s Američanmi skončilo vysokým triumfom zámorského mužstva 7:1 na ZOH 2014 v Soči. Predtým Slováci vyhrali päť zápasov za sebou.

S výnimkou olympijských hier prehrali so súperom naposledy v roku 2007 na MS v ruskom Mytišči. Odvtedy sa na MS spolu stretli ešte dvakrát. A vždy sa tešili Slováci.

V Helsinkách 2012 vyhrali 4:2, o rok neskôr opäť vo fínskej metropole triumfovali 4:1.

Vzájomné zápasy:

/20 zápasov - 7 víťazstiev - 3 remízy - 10 prehier - skóre 49:68/

Slovensko - USA 5:5 (Gjövik, 21. novembra 1993)

Slovensko - USA 3:3 (Lillehammer, ZOH, 15. februára 1994)

Slovensko - USA 3:4 (Viedeň, MS, 27. apríla 1996)

Slovensko - USA 2:9 (Providence, 25. augusta 1996)

Slovensko - USA 3:9 (New York, SP, 3. septembra 1996)

Slovensko - USA 4:1 (Petrohrad, MS, 11. mája 2000)

Slovensko - USA 1:3 (Kolín, MS, 8. mája 2001)

Slovensko - USA 3:3 (Ostrava, MS, 26. apríla 2004)

Slovensko - USA 0:1 sn (Praha, MS, 9. mája 2004)

Slovensko - USA 1:3 (St. Paul, SP, 3. septembra 2004)

Slovensko - USA 0:4 (Hannover, 14. novembra 2004)

Slovensko - USA 2:3 (Hannover, 13. novembra 2005)

Slovensko - USA 2:1 (Turín, ZOH, 18. februára 2006)

Slovensko - USA 2:4 (Mytišči, MS, 4. mája 2007)

Slovensko - USA 3:2 sn (Mníchov, 8. novembra 2009)

Slovensko - USA 2:0 (Mníchov, 11. novembra 2011)

Slovensko - USA 4:2 (Helsinki, MS, 7. mája 2012)

Slovensko - USA 4:1 (Helsinki, MS, 14. mája 2013)

Slovensko - USA 4:3 sn (Mníchov, 8. novembra 2013)

Slovensko - USA 1:7 (Soči, ZOH, 13. februára 2014)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci sa s MS rozlúčili ziskom bodu, s USA prehrali po predĺžení