Slováci prehrali s Hanlonovým Švajčiarskom, skončili tretí

Wieser sa snaží prekonať Konráda.
Wieser sa snaží prekonať Konráda. (Autor: TASR)
Sportnet|9. nov 2014 o 11:54

Za Slovensko skóroval Lapšanský, Švajčiari otočili zápas v priebehu jednej minúty.

Hokej - Nemecký pohár - nedeľa

Slovensko - Švajčiarsko 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 36. Lapšanský (T. Sýkora, Cingel) - 45. Martschini (Haas, Suri), 46. Walser (Wieser, Simion).

Rozhodcovia: Rohatsch, Vogl - Kohlmüller, Müller, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.

Slovensko: Konrád Švarný, Valach, Deyl, Kozák, Kotvan, Jánošík, Bokroš - Bakoš, Viedenský, Dravecký - Rác, Marcinko, Lušňák - T. Sýkora, Cingel, Lapšanský - Vandas, Bortňák, Dej

Švajčiarsko: Zurkirchen - Schlumpf, Ramholt, Leeger, Hächler, Kparghai, Kienzle, Fischer - Bertschy, Scherwey, Froidevaux - Baltisberger, Bodenmann, Schäppi - Martschini, Haas, Suri - Walser, Künzle, Wieser - Simion

Kanada - Nemecko 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

Góly: 36. Clark (Holloway), 39. Holloway (Reinprecht, Regehr), 54. Reinprecht (Pettinger), 60. Buck (Clark) - 14. Reul (Oppenheimer, Hospelt), 18. Hager (M. Wolf, Hordler)

Tabuľka
1. Nemecko 3 2 1 7:6 6
2. Švajčiarsko 3 2 1 5:5 6
3. Slovensko 3 1 2 6:5 3
4. Kanada 3 1 2 6:8 3

MNÍCHOV. Slovenskí hokejoví reprezentanti zakončili svoje účinkovanie na Nemeckom pohári nedeľňajšou prehrou so Švajčiarskom 1:2 a na turnaji obsadili 3. miesto.

Oproti vlaňajšku si polepšili o jednu priečku. Turnaj vyhrali domáci hokejisti, "Helvétom" sa ušla druhá priečka, Kanada skončila posledná.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka sa v opatrnom a nie príliš atraktívnom zápase ujali vedenia v 36. minúte zásluhou Lapšanského, ktorý skóroval v každom z troch duelov na turnaji.

Švajčiari vedení Glenom Hanlonom však otočili skóre v úvode tretieho dejstva. V 45. minúte skóroval Martschini a o necelú minút neskôr strelil víťazný gól Walser.

Slovenskí hokejisti v Mníchove najprv zdolali Kanadu 4:1, v druhom zápase podľahli domácemu výberu tesne 1:2 a na záver sa rozlúčili prehrou so Švajčiarskom.

Povedali po zápase

Vladimír Vůjtek, tréner SR: "Odohrali sme tretí zápas za tri dni. Náš neskúsený a mladý tím musel hrať všetky stretnutia naplno a s maximálnym korčuľovaním. Bolo vidieť, že dnes to už nebolo také dobré ako v predošlých dueloch. Dve tretiny sme hrali dobre, ale zápas sme prehrali za minútu v tej tretej."

Glen Hanlon, tréner Švajčiarska: "Dnes to bol ťažký a bojovný zápas. Aj Slováci mali veľa mladých hráčov a pre oba tímy bol tento turnaj hlavne skúškou nováčikov. Inkasovali sme prvý gól, ale dokázali sme sa otriasť. Tretia tretina bola naša najlepšia na celom turnaji. Som rád, že sme zvíťazili. Slovákom želám veľa šťastia."

Branislav Konrád, brankár SR: "Zápas začal dosť opatrne z oboch strán. Prvú tretinu sme mali trochu navrch my, v druhej zase Švajčiari. V tretej hrali dobre z obrany a mali tri šance, z ktorých dali dva góly. Dnes som mal menej zásahov ako v prvom zápase s Kanadou. Dve tretiny sme to držali a potom sme za minútu dostali dva góly. Škoda toho prvého, ten mi vypadol z lapačky do bránky a dosť ma to mrzí. Do konca zápasu a v power play sa nám už nepodarilo streliť gól."

Ivan Švarný, obranca a kapitán SR: "Vytvorili sme si šance, no nedotlačili sme to do siete. Švajčiarsky gólman to už v závere postrážil. Nemyslím si, že by nám chýbali skúsenosti, skôr to bolo to šťastie."

Oldřich Kotvan, obranca SR: "Moja reprezentačná premiéra prebehla tak, ako som si predstavoval. Prvý zápas som mal trochu trému, ale potom som sa oťukal a už sa mi hralo dobre. Teraz je to na posúdení trénera, ale som veľmi rád za tieto skúsenosti. Dnes sme dúfali, že spravíme to druhé miesto. Po dvoch tretinách to pre nás vyzeralo celkom dobre, no potom sme prehrali za 55 sekúnd. Škoda tých dvoch zaváhaní."

Adam Lapšanský, útočník a strelec jediného gólu SR: "Myslím si, že keby sme to udržali v prvých desiatich minútach tretej tretiny, tak zápas dotiahneme do víťazného konca. Je to aj o zakončovaní, ktoré nám až tak nešlo, no mali sme aj smolu, padlo veľa žrdí. Moje góly ma samozrejme potešili, ale keby pomohli k víťazstvu, bolo by to lepšie."

Tomáš Marcinko, útočník SR: "Mali sme dostatok príležitostí, najmä v presilovkách, ale nepremenili sme ich. V dnešnom hokeji treba využívať presilovky, tie rozhodujú zápasy."

Online prenos a góly

60. min - Zápas sa skončil. Slovenským hokejistom sa nepodarilo vyrovnať ani v záverečnej hre bez brankára.

59. min - Slováci v posledných piatich minútach začali vyššie napádať v snahe o vyrovnanie. Takmer sa to podarilo Bortňákovi, ktorému posunul puk Vandas.

55. min - Naši hokejisti dokázali Švajčiarov zatlačil počas prvej polovice presilovky, vyrovnanie ale neprišlo.

53. min - Slováci majú šancu na vyrovnanie, k dispozícii majú dvojminútovú presilovku.

49. min - Švajčiari sa po otočení skóre nestiahli do obrany. Naopak, naši hráči môžu ďakovať Konrádovi, že je stále stav 1:2.

46. min - Švajčiarsko strelilo gól. Slováci za krátky čas prišli nielen o vedenie, ale ho aj súperovi prepustili. Po Wieserovej prihrávke poslal Švajčiarov do vedenia strelou do odkrytej bránky Walser.

svajciar2.gif

45. min - Švajčiarsko strelilo gól. Viedenský prišiel v strednom pásme zbytočne o puk, čo využil Martschini strelou zápästím.

svajciar.gif

44. min - Dej sa dostal pred bránku, kde posunul puk na Vandasa, tomu sa však nepodarilo šancu premeniť na druhý slovenský gól.

41. min - Začala sa tretia tretina.

II. tretina

40. min - Skončila sa druhá tretina.

39. min - Počas slovenskej presilovky sa do veľkej šance na vyrovnanie dostal Suri, jeho strelu bez prípravy vytlačil nad bránku hornou časťou hokejky Konrád.

36. min - Slovensko strelilo gól. Tomáš Sýkora z rohu ihriska našiel Adama Lapšanského, ktorý sa gólovo presadil aj v treťom zápase na Nemeckom pohári.

lapsansky3.gif

35. min - Švajčiari dobre napádajú rozohrávku našich obrancov, problémy robili aj počas vlastných oslaboviek. Teraz sa im podarilo získať puk v útočnom pásme v hre 5 na 5 a po následnej šanci sa mohli dostať do vedenia.

34. min - Naši hokejisti mali možnosť hrať dve presilovky za sebou. V druhej početnej výhode utvoril Roman Rác dobrú streleckú pozíciu pre Tomáša Marcinka, puk švajčiarska obrana zrazila mimo bránky.

28. min - Švajčiar Haas spravil peknú kľučku, pri snahe o strelu mu na slovenské šťastie puk preskočil hokejku.

26. min - Švajčiari pri Švarného vylúčení nevyužili presilovku, po jej skončení vystrelil rýchly Dravecký, puk však mieril do stredu bránky.

23. min - Po Cingelovej tvrdej hre za mantinelom sa k strele dostal Tomáš Sýkora, Zurkirchen dnes stále neinkasoval.

21. min - Začala sa druhá tretina.

I. tretina

20. min - Skončila sa prvá tretina. Veľa hokejovej krásy nepriniesla, domácim sa podarilo nastreliť žŕdku. Oba tímy mali možnosť hrať presilovku.

16. min - Oba tímy mali možnosť zahrať si presilovku, ani jeden ju nevyužil.

11. min - Po pravej strane nebezpečne unikol Wieser, blafák mu ale nevyšiel a z uhla netrafil bránku.

8. min - Spoza obrancu nebezpečne vystrelil Bodenmann, po Konrádovom zásahu skončil puk na žŕdke.

5. min - Marcinko za bránkou vybojoval puk a ponúkol šancu Lušňákovi, jeho strela ale neskončila vo švajčiarskej bránke.

4. min - Až na švajčiarsku strelu z prvej minúty sme na začiatku zápasu nevideli žiadnu šancu.

1. min - Zápas sa začal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci prehrali s Hanlonovým Švajčiarskom, skončili tretí