Škondrič objasnil príčiny neúspechu Tomáša Deáka

Vladimír Bilohuščin|27. feb 2016 o 01:00

Včerajší zápas nedopadol pre nášho reprezentanta podľa predstáv. Podpísalo sa pod to ale viacero faktorov.

Včera sme boli svedkami trpkej prehry nášho nádejného bojovníka Tomáša Deáka, ktorý podľahol už v prvom kole Rusovi Yusup Saadulaevovi na submisiu. O problémoch, ktoré Tomáša týmto zápasom sprevádzali nám porozprával hlavný tréner Ilja Škondrič.

„Tomáš mal žalúdočné problémy a do toho sa ešte ´precukroval´ tak, že som ho už nevedel nabudiť do zápasu, lebo bol oťapený. Samotný zápas bol len výsledkom toho všetkého. Trval krátko a Tomáš sám cítil, že to nedopadne dobre. Chcel sa ´hecnúť´, tak urobil akčnejší nástup, čo súper využil, odolal tlaku a strhol Tomáša dole. Tomáš nemal chuť ani silu sa postaviť a kvázi apaticky si nechal nasadiť páku. Samozrejme súper bol kvalitný a robotu si urobil dobre. V MMA sa to stáva. Treba urobiť zmeny v dopĺňaní cukrov po vážení, nasadiť ich menej. Stáva sa aj lepším...“

Súboj trval nakoniec iba 47 sekúnd a naozaj neodzrkadľoval Tomášovu skutočnú silu. Hlavne na zemi sú kvality nášho borca určite na vyššej úrovni. Súper ale dokázal využiť šancu a kimurou ukončiť zápas.

„Vyčítať mu to je už neskoro, konkrétne túto pozíciu sme trénovali. Zlý zdravotný stav urobil svoje, nesadlo mu jedlo, plus veľa cukrov po váhe, čo malo za následok ospalosť už pri rozcvičke a na samotnom zápase to bolo cítiť. Bohužiaľ sa nám nepodarilo Tomáša kvôli tomu dostať na požadovanú koncentráciu a výkonnosť. Do techniky sa tak dostal súper bez problémov.“

Pri otázke ako je na tom Tomáš po zdravotnej stránke a kedy ho uvidíme zasa v klietke Škondrič odpovedá:

„Zápas môže mať kedykoľvek. Zranenie nemá žiadne, iba ten žalúdok.“

Turnaj nám priniesol skutočne pekné predstavenie. Svetelná šou, množstvo kapiel a vojenský zbor bol iba zlomok ukážky veľkoleposti podujatia, ktoré sa právom zaradzuje medzi európsku špičku.

„Všetko je tu na úrovni. Turnaj bol krásny, taktiež hotel, v ktorom sme boli ubytovaní. Zo strany organizátorov dobrá práca, tak ako vždy, keď sme tu,“ uzavrel Škondrič.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Škondrič objasnil príčiny neúspechu Tomáša Deáka