Sekeru zasiahol súper pukom a zo zápasu odstúpil. Chára skóroval

V zápase na ľade Anaheimu sa strelecky presadili Zdeno Chára (vľavo) aj Brandon Carlo (s číslom 25).
V zápase na ľade Anaheimu sa strelecky presadili Zdeno Chára (vľavo) aj Brandon Carlo (s číslom 25). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. feb 2017 o 06:43

Myslím si, že ide skôr o svalovú vec, uviedol na adresu Andreja Sekeru tréner Edmontonu Todd McLellan.

BRATISLAVA. Bol to pre nich maximálne nešťastný vstup do druhej tretiny. Súper pokračoval v presilovej hre z prvej časti hry a hneď sa usadil v útočnom pásme.

Puk dostal na modrú čiaru robustný obranca Aaron Ekblad. Spracoval si ho a vystrelil. Jeho pokus síce zblokoval slovenský obranca Andrej Sekera, ale tak smolne, že sa odrazil ku Jussimu Jokinenovi. Ten ho priťukol Aleksandrovi Barkovovi, ktorý vyrovnal na 1:1. A navyše - Sekera v bolestiach odišiel z ľadu.

Do zápasu už viac tridsaťročný rodák z Bojníc nezasiahol. Odohral len niečo viac ako osem minút. Za ten čas stihol na brankára súpera vyslať jednu strelu.

"Myslím si, že ide skôr o svalovú vec než o niečo iné. Ale viac budeme vedieť zajtra," cituje oficiálne konto klubu na twitteri trénera Todda McLellana.

V tejto sezóne Sekera nastúpil na 59 zápasov. Ako obranca v nich nazbieral dvadsaťpäť bodov (7+18), na konte má tiež šesť plusových bodov.

Ukončili víťaznú sériu súpera

Edmonton napokon dokázal vo skvelej forme hrajúcu Floridu Panthers zastaviť. Na jej ľade zvíťazil 4:3 a ukončil jej päťzápasovú víťaznú sériu.

Oilers - naopak - vyhrali štvrtý duel z posledných piatich. Hrdinom sa stal útočník Kris Russell, ktorého víťazný gól v 53. minúte bol jeho prvým v ročníku.

"V klube sme neboli spokojní s tým, ako sme odohrali posledné dva zápasy. Dnes sme sa konečne prebudili," hodnotil úspešný strelec Russell.

Pri Russellovom góle si pripísal druhú asistenciu útočník a kapitán tímu Connor McDavid, pre ktorého to bol 68. bod v súťaži a stále vedie tabuľku produktivity.

S bilanciou 20+48 má pred druhým Sidneym Crosbym dvojbodový náskok (33+33).

Chára skóroval

V zápase Bostonu na ľade Anaheimu, ktorý domáci Ducks vyhrali 5:3, sa v drese Bruins predstavili aj dvaja slovenskí hokejisti - Zdeno Chára a Peter Cehlárik.

A Chára opäť predviedol, akú má tvrdú strelu. V 27. minúte dostal prihrávku na modrú, z prvej sa oprel do puku a brankár súpera ho zbadal už len v sieti.

Zaznamenal svoj šiesty gól v sezóne, dokopy nazbieral sedemnásť bodov. A už len osem ho delí od méty 600 získaných bodov v kariére.

NHL - streda:

Florida - Edmonton 3:4 (0:1, 3:2, 0:1)

Góly: 21. Barkov (Jussi Jokinen, Ekblad), 36. Sceviour (Jussi Jokinen, Yandle), 40. Marchessault (Yandle) - 6. Klefbom, 31. Kassian (Gryba, Letestu), 39. Nugent-Hopkins (Eberle, M. Lucic), 53. Kris Russell (L. Draisaitl, C. McDavid)

/Andrej Sekera (Edmonton) odohral 8:12 minúty, vyslal jednu strelu na bránu a zblokoval jeden pokus súpera, po ktorom sa zranil a zo zápasu odstúpil/

Philadelphia - Washington 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 27. B. Schenn (B. Manning) - 7. N. Bäckström (Oshie, Ovečkin), 17. Jevgenij Kuznecov (John Carlson, Justin Williams), 38. Jevgenij Kuznecov (Justin Williams, Taylor Chorney), 45. Oshie (Ovečkin, N. Bäckström)

Anaheim - Boston 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)

Góly: 23. Kaše (N. Ritchie, Getzlaf), 28. Rakell (C. Perry), 34. J. Manson (N. Ritchie, Kaše), 58. Rakell (C. Perry, Bieksa), 60. Cogliano (Kesler, Silfverberg) - 10. B. Carlo (Backes), 27. Chára (Backes, Vatrano), 52. Vatrano (D. Krejčí, Kevan Miller)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 21:49 minúty, vyslal dve strely na bránu, strelil gól a do osobných štatistík si tiež pripísal dva plusové body/

/Peter Cehlárik (Boston) odohral 11:35 minúty, jedenkrát strelecky ohrozil súperovho brankára, zaznamenal dva mínusové body a jeden hit/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekeru zasiahol súper pukom a zo zápasu odstúpil. Chára skóroval