Rusi pred Soči: Sprav 30 drepov a máš metro zadarmo

(Autor: olympic.ru)
Miloslav Šebela|14. nov 2013 o 11:21

Je to súčasť projektu Olympijskej premeny, ktorý má rozhýbať pred hrami v Soči aj bežných ľudí.

BRATISLAVA. Lístok v moskovskom metre môžete získať zadarmo. Kto chce ušetriť musí na stanici Vystavočnaja urobiť 30 drepov pred špeciálnym terminálom, ktorý drepy odrátava. Ak to stihnete v limite dvoch minút, vydá vám jednorazový lístok v hodnote 30 rubľov (70 centov).

„Olympiáda nie je len medzinárodná súťaž, ktorú si ľudia môžu pozrieť v televízii. Je to príležitosť zapojiť ich do aktívneho spôsobu života,“ povedal šéf Ruského olympijského výboru Alexander Žukov pre agentúru RIA.

Drepy v metre však nemajú byť jedinou akciou. Nápady ako motivovať ľudí k pohybu môžu posielať ľudia organizátorom. Z nich vyberie desaťčlenná porota ďalšie, ktoré sa budú realizovať. V porote sú napríklad bývalá tenistka Jelena Dementivová, či slávny gymnasta Alexej Nemov.

Rusi sa v najbližších dňoch môžu dočkať telefónnej búdky so steperom alebo posilovacím strojom, ktorý odmení ľudí nealko nápojom.

Dostať širokú verejnosť k športu sa snažili aj organizátori hier v Londýne. V meste bolo počas hier k dispozícii množstvo menších športovísk i náradia. Ľudia mohli hrať stolný tenis, či volejbal.

((video))

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Rusi pred Soči: Sprav 30 drepov a máš metro zadarmo