Rus sa len prizeral Šťastného kľučke pomedzi nohy a gólu

Vyrovnávajúci gól Slovana na 1:1 strelil Andrej Šťastný.
Vyrovnávajúci gól Slovana na 1:1 strelil Andrej Šťastný. (Autor: TASR)
Michal Trško|5. dec 2013 o 13:43

Prvý gól Slovana do siete Petrohradu padol po parádnej kľučke Andreja Šťastného na skúseného Dmitrija Kalinina.

stastny.gif

Bežala šiesta minúta, Slovan prehrával 0:1. K puku sa na vlastnej modrej čiare dostal Andrej Šťastný a namieril si to priamo dopredu na brankára Iľju Ježova.

Šťastného nezastavil ani skúsený Dmitrij Kalinin. Práve tento obranca so skúsenosťami z NHL (najmä z dresu Buffala) sa mladému útočníkovi postavil do cesty.

Šťastný si ho však rutinérsky obhodil a sám proti brankárovi Ježovovi v páde skóroval.

Slovan aj vďaka tomuto gólu napokon zápas priviedol do samostatných nájazdov, ktoré v prospech Petrohradu rozhodol Čech Červenka.

„Škoda, že sa nám niečo podobné nepodarilo viackrát, aby sme mali viac bodov. Doma sa nám hrá oveľa jednoduchšie, keďže sú za nami skvelí fanúšikovia. Skúsil som si ho obhodiť a pekne sa to podarilo,“ okomentoval krásny moment Šťastný.

Spolu s brankárom Janusom (chytil 36 striel) boli najlepšími hráčmi domácich.

((fotogaleria))


Slovan - Petrohrad 2:3 po nájazdoch (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Góly a asistencie: 6. Šťastný (Štajnoch, Mojžíš), 29. Bližňák (Vondrka, Miklík) - 3. Panarin (Kučerjavenko), 38. Makarov (Kučerjavenko), rozhodujúci samostatný nájazd Červenka.

Rozhodcovia: Belov, Kiseľov - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 3:3 na 2 minúty, navyše Panarin 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia 0:0, 10 055 divákov.

Slovan: Janus - Sigalet, Sersen, Mihálik, Škoula, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Radivojevič, Hudáček - Matoušek, Šťastný, Daňo

SKA: Ježov - Kalinin, Kutejkin, Rjasenskij, Semjonov, Alexandrov, Dallman - Červenka, Tichonov, Skačkov - Ketov, Šipačjov, Kovaľčuk - Ponikarovskij, Kučerjavenko, Panarin - Makarov, Sigarjov, Burdasov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Rus sa len prizeral Šťastného kľučke pomedzi nohy a gólu