Fedotov sa teší na štart v NHL. Nevieme si predstaviť, čím si prešiel, vraví Briere

Generálny manažér klubu Philadelpia Flyers Daniel Briere a brankár Ivan Fedotov.
Generálny manažér klubu Philadelpia Flyers Daniel Briere a brankár Ivan Fedotov. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. mar 2024 o 11:40

Tímu Philadelphia Flyers je k dispozícii takmer po dvoch rokoch.

BRATISLAVA. Ruský hokejový brankár Ivan Fedotov je takmer po dvoch rokoch konečne k dispozícii tímu Philadelphia Flyers v NHL.

Bývalý najlepší brankár Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) a strieborný medailista zo ZOH 2022 podpísal s Flyers vstupný kontrakt ešte 7. mája 2022, no 4. júla 2022 ho ruské úrady zadržali za pokus vyhnúť sa povinnej vojenskej službe.

Následne bol pridelený slúžiť na základňu blízko rusko-fínskych hraníc a v sezóne 2022/2023 vôbec nehral hokej.

Fedotov: Prežívam skvelé pocity

Ani po absolvovaní vojenskej služby však do USA nevycestoval. Sezónu 2023/2024 odohral napriek varovaniam IIHF, že jeho kontrakt v KHL je neplatný, za CSKA Moskva.

V 44 zápasoch základnej časti zaznamenal 91,4-percentnú úspešnosť zákrokov. Teraz už je konečne vo Philadelphii s cieľom pomôcť Flyers k postupu do play-off.

Podľa generálneho manažéra Daniela Briera bol aktivovaný na súpisku a v sobotu bude pripravený nastúpiť v súťažnom zápase NHL proti Chicagu.

"Prežívam skvelé pocity a veľmi sa teším na začiatok novej kariéry. Verím, že ma čaká dlhá cesta ako hráča Philadelphie. Teším sa, že pomôžem tímu do play-off a tam nech zostaneme čo najdlhšie v hre," vyhlásil 27-ročný Fedotov podľa webu NHL.

S novými spoluhráčmi bol už na ľade

"Za posledné dva roky musel prežiť množstvo situácií, ktoré si obyčajní ľudia ani len nevedia predstaviť. Myslím si, že môže byť hrdý na to, že je tu konečne s nami, môže čeliť otázkam médií a čakajú ho tréningy s novými spoluhráčmi," skonštatoval Daniel Briere.

Fedotov bol v piatok na ľade spolu s obrancami Jamiem Drysdalom, Nickom Seelerom a Marcom Staalom a tiež útočníkmi Nicolasom Deslauriersom a Denisom Gurianovom.

Snaží sa čo najrýchlejšie si zvyknúť na štýl hokeja, akým sa hrá v NHL. Necítil však, že by to bola až taká obrovská zmena.

"V Rusku sa musíte sústrediť na puk, príliš nepremýšľať," povedal Fedotov.

"Všetci brankári, s ktorými som hovoril, vravia: 'Neboj sa robiť to, čo zvyčajne robíš, a buď sústredený. Sleduj puk a rytmus hry.' Samozrejme, je to tu o niečo rýchlejšie, ale pre mňa je to naozaj dobré. Páči sa mi, keď je hra čo najrýchlejšia," doplnil ruský brankár.

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fedotov sa teší na štart v NHL. Nevieme si predstaviť, čím si prešiel, vraví Briere