Martin Pospíšil: Do KHL by som nešiel, z niektorých politikov sa mi zastavuje rozum

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil (Autor: REUTERS)
Oh my Hockey|19. mar 2024 o 17:30

Hokejista sa vyjadril aj o Adamovi Ružičkovi.

CALGARY. Martin Pospíšil nedávno podpísal dvojročný kontrakt v Calgary Flames. Potom, čo sa etabloval v najlepšej lige sveta, s ním "plamene" počítajú aj do budúcnosti. Patrí k nastupujúcej generácii slovenských hokejistov v profilige.

Momentálne nemá v tíme žiadneho krajana, no keď vstúpil do NHL, v tíme hral aj Adam Ružička. Duo kamarátov rozdelil Ružičkov odchod do Arizony.

Po krátkom čase v novom klube sa postaral o škandál. Na sociálnych sieťach zverejnil video s bielym práškom, na čo organizácia zareagovala vypovedaním jeho zmluvy.

"Je to veľká škoda, čo sa udialo. Veď s Adamom som bol odvtedy, ako ma draftovali, bývali sme spolu, nemal som s ním žiadny problém. Dúfam, že sa dá dokopy. Kedykoľvek ma bude potrebovať, pozná moje číslo," povedal Pospíšil o Ružičkovi v rozhovore pre Denník N.

"Podľa toho, ako ho poznám, vstúpi si do svedomia a vezme to vážne ako veľkú školu života. Uvedomí si, že to bola hlúposť, a dokáže, že má na to hrať na najvyššej úrovni. Držím mu palce a budem mu nápomocný. Ak bude potrebovať, som tu preňho."

Flames zažívajú neuspokojivú sezónu. Postup do play-off im s najväčšou pravdepodobnosťou unikne a Pospíšil sa vyjadril, že by rád reprezentoval na majstrovstvách sveta.

V súvislosti s hokejovou reprezentáciou sa v súčasnosti aj z iniciatívy politikov rieši, či povolať aj hráčov z Kontinentálnej hokejovej ligy. Nie je tajomstvo, že má táto súťaž pre ruskú vládnu garnitúru propagandistický význam.

Mnohí hokejisti tam odmietli hrať práve z dôvodu prebiehajúcej vojnovej agresie na Ukrajine. Pospíšil sa s ich názorom stotožňuje a rázne hovorí, že by v aktuálnej situácii do KHL nešiel.

"Pre Ukrajincov je to strašná tragédia a jednoznačne odsudzujem takéto správanie Ruska proti suverénnemu štátu. Je to nehoráznosť a dúfam, že čo najskôr sa to celé skončí," vyhlásil.

"Keď vidím a počúvam vyjadrenia niektorých politikov, zastavuje sa mi rozum. Ak toto nejaký človek podporuje, morálne musí byť úplne mimo. Mám veľa priateľov Ukrajincov a viem, ako zle to tam niektoré rodiny – a najmä deti – prežívajú."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Martin Pospíšil: Do KHL by som nešiel, z niektorých politikov sa mi zastavuje rozum