Šéf Nitry: Je to choré, cesta do záhuby. Takto reprezentantov nevychováme

Hokejisti HK Nitra.

Šéf Nitry: Je to choré, cesta do záhuby. Takto reprezentantov nevychováme

Hokejisti HK Nitra. (Autor: SITA - Martin Havran)
Hokejisti HK Nitra.
Hokejisti HK Nitra. (Autor: SITA - Martin Havran)
Patrik Fotta|7. dec 2022 o 16:20

Stavili sme na Slovákov a doplatili sme na to, vraví Kováčik.

Vicemajster zažíva extrémne ťažké obdobie. Hokejisti Nitry sa po vlaňajšej úspešnej sezóne prekvapivo trápia. Po 23. kolách sú na dne extraligovej tabuľky.

Zo šlamastiky má tím vytiahnuť tréner Antonín Stavjaňa, ktorý sa do klubu vrátil už štvrtýkrát v kariére. Prezident nitrianskeho klubu MIROSLAV KOVÁČIK hovorí otvorene v rozhovore pre Sportnet, v čom vidí príčinu súčasného nepriaznivého stavu, aj o tom, ako veľmi tímu chýbajú hráči ako Samuel Buček, Šimon Nemec, či Adrián Holešinský.

Ambície, ktoré ste mali ako úradujúci vicemajster pred sezónou, sa zatiaľ tímu nedarí napĺňať. Ako vnímate aktuálne výkony mužstva, ktoré je prekvapivo na poslednom mieste tabuľky?

Nikoho neteší byť posledným. Niekto tam však byť musí. Ale my s tým už vonkoncom nemôžeme byť spokojní. Naše ciele sú úplne iné. Žiaľ, taká je realita. Aj to sa v športe stáva. Robíme všetko pre to, aby sme sa z toho vyhrabali. Musíme ísť krok za krokom. Veľa vecí sa zišlo dokopy, na základe čoho je výsledkom naše zlé umiestnenie.

V čom vidíte z vášho pohľadu najväčší problém?

Hlavnou príčinou je zdravotný stav kádra. Máme niekoľko zranených hráčov na kľúčových pozíciách. Ide o skúsených chlapcov, ktorí to mali ťahať. Máme prevažne mladý tím a výpadok viacerých takýchto hráčov je pre nás veľmi citeľný.

Máme smolu aj v tom, že privedieme dve posily a zrazu sa nám dvaja hráči zrania. Verím, že sa čoskoro dajú aspoň niektorí dokopy a spolu s novým trénerom začneme postupne stúpať nahor.

Prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.
Prezident HK Nitra Miroslav Kováčik. (Autor: TASR)

Produktivitu tímu vedie Adrián Holešinský, ktorý odišiel 1. novembra do Česka. Ani po vyše mesiaci ho nikto nedokázal v počte bodov či gólov predbehnúť. Sú pre vás výkony ofenzívnych lídrov zatiaľ sklamaním?

Na väčšie analýzy bude priestor po skončení sezóny. Nebudem však byť alibista a odpoviem. V tíme sme mali len jedného legionára v útoku, ktorým bol Filips Buncis. Stavili sme na slovenských hráčov. Nechcem sa nikoho dotknúť alebo povedať niečo, čo by vyznelo zle. Realita nám však ukázala, že slovenskí hráči nedosahujú úroveň legionárov.

Ak sa pozrieme na štatistiku produktivity celej ligy zistíme, že v nej jasne dominujú zahraniční hráči. Vysoko je iba Marcel Haščák, ktorý má bohaté skúsenosti. Mužstvo sme teda boli nútení posilniť o hráčov zo zámoria.

Doplatili sme na to, že sme na začiatku stavili na Slovákov a neboli sme produktívni. Nie je to príliš lichotivé konštatovanie. Robili sme to pre slovenský hokej. Cieľ bol rozšíriť portfólio hráčov pre slovenskú reprezentáciu. Žiaľ, nevyšlo to.

Už pred sezónou ste sa kriticky vyjadrili k rozhodnutiu SZĽH ohľadom priameho zostupu. Ten teraz hrozí vám ako aktuálne poslednému tímu ligy. Ako to vnímate?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Šéf Nitry: Je to choré, cesta do záhuby. Takto reprezentantov nevychováme