Reprezentačnými asistentmi Cígera sú Miklošovič a Bokroš

Ernest Bokroš zostáva tiež hlavným koučom národného tímu do 20 rokov.
Ernest Bokroš zostáva tiež hlavným koučom národného tímu do 20 rokov. (Autor: TASR)
Sportnet|14. okt 2015 o 14:53

Bokroš sa k reprezentačnému A-tímu pripojí až po svetovom šampionáte do 20 rokov.

BRATISLAVA. Asistentmi hlavného trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Zdena Cígera sa stali Miroslav Miklošovič a Ernest Bokroš, ktorý zároveň bude pokračovať aj ako kouč "dvadsiatky".

Nové zloženie realizačného tímu v stredu oznámili Cíger spoločne s generálnym manažérom Róbertom Švehlom.

V realizačnom tíme zostávajú naďalej lekár Ján Grauzel, videoanalytik Igor Andrejkovič, mediálny manažér Tomáš Štulajter, maséri Samuel Petráš a Michal Malina, fyzioterapeutom je Viktor Fábik.

Bokroš sa k reprezentačnému A-tímu pripojí až po svetovom šampionáte do 20 rokov, ktorý sa tradične uskutoční na prelome rokov.

"Volali sme viacerým trénerom, ktorí prichádzali do úvahy. Som veľmi rád, že títo dvaja oslovení povedali áno. Veľa to pre nás znamená, všetci vieme, aká panuje situácia. Chceli sme trénerov, ktorí veria nám i tomuto realizačnému tímu. Menovaním Ernesta Bokroša je zároveň zachovaná aj kontinuita, v A-tíme bude viacero hráčov, ktorých predtým viedol v dvadsiatke. V prospech Miklošoviča zavážil fakt, že Zdeno ho veľmi dobre pozná, pracujú spolu už niekoľko rokov a vedia komunikovať na diaľku," uviedol Švehla na stredajšej tlačovej konferencii v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton.

Novozložený realizačný tím absolvuje premiéru na Nemeckom pohári v Augsburgu (6.-8. novembra).

6september2012_khl_slovan_dombass_hokej__r8424.jpg

Miroslav Miklošovič (vpravo) robil asistenta aj Júliusovi Šuplerovi v Donbasse Doneck. Foto: TASR

Cígerovi však komplikuje situáciu bojkot početnej skupiny hráčov, ktorí odmietajú reprezentovať, pokiaľ sa nezmenia stanovy zväzu a neprebehnú nové voľby prezidenta SZĽH podľa férových pravidiel.

Do Nemecka tak zoberie kouč tím tvorený množstvom medzinárodne neskúsených hráčov.

Vyberať bude zo 47-člennej širšej nominácie, ktorú zverejnil v stredu. Figuruje v nej päť brankárov, štrnásť obrancov a 28 útočníkov.

"Situáciu nám komplikuje Liga majstrov, keďže tam máme viacero hráčov z českých klubov. V našej nominácii sú zaujímavé mená, ktoré majú svoju kvalitu," povedal Zdeno Cíger.

Širšia nominácia na Nemecký pohár v Augsburgu:

Brankári: Marcel Melicherčík, Samuel Baroš, Tomáš Tomek, Michal Valent, Michal Dzubina

Obrancovia: Michal Čajkovský, Marek Ďaloga, Ivan Švarný, Ján Brejčák, Eduard Šedivý, Oldřich Kotvan, Adam Jánošík, Patrik Luža, Lukáš Kozák, Milan Jurčina, Tomáš Bokroš, Peter Čerešňák, Juraj Valach, Martin Štajnoch

Útočníci: Martin Bakoš, Marek Bartánus, Peter Cehlárik, Lukáš Cingeľ, Vladimír Dravecký, Peter Galamboš, Marcel Haščák, Michal Hlinka, Marek Hovorka, Tomáš Hrnka, Andrej Kudrna, Roman Kukumberg, Patrik Lušňák, Tomáš Marcinko, Michel Miklík, Tomáš Mikúš, Miroslav Preisinger, Radovan Puliš, Martin Réway, Pavol Skalický, Gabriel Spilar, Ján Sýkora, Tomáš Sýkora, Rastislav Špirko, Andrej Šťastný, Radoslav Tybor, Michael Vandas, Tomáš Zigo

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Reprezentačnými asistentmi Cígera sú Miklošovič a Bokroš