Rakúšania prekvapili Švajčiarov a vyhrali po nájazdoch

Rakúšania sa chcú udržať medzi elitou. K tomuto cieľu im má pomôcť aj brankár Bernhard Starkbaum.
Rakúšania sa chcú udržať medzi elitou. K tomuto cieľu im má pomôcť aj brankár Bernhard Starkbaum. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. máj 2015 o 12:02

Švajčiari sa dostali rýchlo do vedenia, napokon prehrali po nájazdoch. O výhre Rakúska rozhodol Komarek.

Švajčiarsko - Rakúsko 3:4 SN (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 2. du Bois (Fiala, Almond), 26. Ambühl (Josi), 52. Bieber (Almond, Grossmann) - 23. T. Raffl (Pallestrang), 44. Lebler (Herburger), 60. M. Raffl (T. Raffl, Schumnig), + rozhodujúci nájazd Komarek. Vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0.

Švajčiarsko: Berra - Kukan, Josi, Streit, du Bois, Geering, Grossmann, Blum - Hollenstein, Romy, Brunner - Fiala, Almond, Suri - Bodenmann, Schappi, Bieber - Trachsler, Ambühl, Wieser

Rakúsko: Starkbaum - Peter, Iberer, Pallerstrang, Heinrich, Schumnig, Mühlstein, Mitterdorfer - Lebler, M. Raffl, Herburger - T. Raffl, Komarek, Latusa - Rotter, Hundertpfunf, Geier - Ganahl, Fischer, Petrik

PRAHA. Hokejisti Švajčiarska pod vedením kanadského trénera Glena Hanlona nečakane prehrali v prvom zápase v A-skupine MS s Rakúskom 3:4 po nájazdovom rozstrele.

Švajčiari očividnú hernú prevahu veľmi rýchlo premenili vo vedúci gól. Tento moment akoby ich ukolísal, naďalej síce dominovali, ale bez výraznejšej aktivity.

Nešli im ani presilovky, Romy nevyužil trestné strieľanie a tento vývoj ku koncu tretiny posilnil Rakúšanov. Dovtedy bezzubý tím pokračoval vo zvýšenej iniciatíve aj v druhej časti a podarilo sa mu vyrovnať.

Zrazu ich bolo celé klzisko a v presilovke sa mohli dostať do vedenia, ale udrelo na druhej strane, keď helvétsky tím skóroval v oslabení.

Tieto momenty hru trochu oživili, ale ani jedno mužstvo sa už do druhej sirény nepresadilo.

V tretej tretine sa scenár zopakoval, Rakúšania vyrovnali, Švajčiari sa tretíkrát dostali do vedenia, ale súper 50 sekúnd pred uzavretím riadneho hracieho času poslal zápas do predĺženia.

Nič zaujímave sa neudialo a v nájazdoch rozhodol o výhre Rakúska Komarek.

Hlasy:

Glen Hanlon (tréner Švajčiarska): "Pozreli sme si zápasy Rakúska proti USA a Kanade a vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Ako sme dúfali, vyšiel nám začiatok, ale potom sme nevyužili viacero presiloviek, hoci sme mali dosť šancí. To rozhodlo o ďalšom vývoji."

Konstantin Komarek (útočník Rakúska): "Zachovali sme rozvahu, lebo sme vedeli, že ak budeme stále držať náš defenzívny systém, máme šancu aj v ofenzíve. Uspeli sme. Dostali sme zápas až do nájazdov a tam sa nám pošťastilo. Na tom nájazde som urobil pohyb, ktorý je môj, často ho používam. Dlho som čakal a potom som využil to málo voľného miesta."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rakúšania prekvapili Švajčiarov a vyhrali po nájazdoch