Chelsea má na lane najdrahšiu posilu v histórii, hrávala so Škriniarom

Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. aug 2021 o 22:10

Do Londýna má nasmerované útočník Romelu Lukaku.

LONDÝN. V roku 2014 odišiel z Chelsea do menšieho klubu. Útočník Romelu Lukaku dostal v drese londýnskeho klubu 15 príležitostí, no nestrelil ani jediný gól.

Úspešne hosťoval vo West Bromwich Albion (38 zápasov, 17 gólov a 7 asistencií), hviezdil za Everton (166 zápasov a 87 gólov, 29 asistencií). Siahol po ňom Manchester United (96 zápasov, 42 gólov a 13 asistencií), z ktorého v roku 2019 odišiel zbierať trofeje do Talianska.

V Interi Miláno sa stal víťazom Serie A, vyhlásili ho za najlepšieho hráča celého ročníka. V 95 zápasoch nastrieľal úctyhodných 64 gólov, na ďalších šestnásť prihral. Teraz klub požiadal o odchod, píše Sky Sports.

Dvadsaťosemročný futbalista sa teraz ako vyhlásený kanonier môže vrátiť do Chelsea, ktorá hľadá posilu do stredu útoku.

Najdrahší prestup v histórii klubu

O presune z Milána do Londýna sa v médiách píše už takmer s istotou. Hovorí sa o prestupovej čiastke 115 miliónov eur, čo by bol najdrahší prestup v histórii klubu.

V rebríčkoch Premier League by sa zapísal na druhé miesto, len pred pár dňami prepísal tieto štatistiky Jack Grealish. Nová desiatka Manchester City prišla na Etihad Stadium za rekordných 117,5 milióna eur (100 miliónov libier).

V histórii Chelsea je najdrahšou posilou Nemec Kai Havertz, ktorý v septembri 2020 prišiel z Bayeru Leverkusen za 75,8 milióna libier (približne 80 miliónov eur).

Lukaku mal pôvodne jeho sumu prevýšiť len mierne, Chelsea ponúkala víťazovi Scudetta 85 miliónov libier (100 miliónov eur) v balíku s ľavým obrancom Marcosom Alonsom. No Inter nesúhlasil.

Podľa Sky Sports sú rokovania Interu a Chelsea úspešne ukončené a Belgičan by čoskoro mohol podstúpiť v Londýne lekársku prehliadku a podpísať päťročnú zmluvu.

Hviezdil za Inter i na EURO

Inter avizoval po zisku titulu zmeny v budúcej sezóne. Čínski majitelia zo spoločnosti Suning Group mali pre nepriaznivú finančnú situáciu znížiť náklady na platy až o 20 percent.

Už predtým pri mužstve z tohto dôvodu skončil tréner Antonio Conte, odchod najlepšieho strelca Interu v minulej sezóne s 24 gólmi môže klubovej kase tiež výrazne pomôcť.

Spoluhráč Milana Škriniara hviezdil aj po sezóne na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021), Lukaku zaznamenal na turnaji štyri góly a bol suverénne najlepším strelcom Belgicka, ktoré to dotiahlo do štvrťfinále. V ňom podľahli neskorším majstrom sveta Talianom.

Odchovanec Anderlechtu Brusel bol pre Chelsea prvou voľbou po odchode Francúza Oliviera Girouda do AC Miláno. S londýnskym klubom sa spájal aj Erling Haaland z Borussie Dortmund.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Chelsea má na lane najdrahšiu posilu v histórii, hrávala so Škriniarom