Taktika pred šlágrom? Guardiola a Klopp si vymieňali komplimenty

Pep Guardiola.
Pep Guardiola. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. apr 2022 o 15:42

Manchester City čaká dôležitý súboj v bitke o titul.

MANCHESTER. Španielsky kouč Pep Guardiola z anglického futbalového klubu Manchester City označil Nemca Jürgena Kloppa z konkurenčného tímu FC Liverpool za zatiaľ najväčšieho trénerského rivala v jeho kariére.

Urobil tak pred nedeľňajším vzájomným súbojom 31. kola Premier League, v ktorom jeho zverenci hostia doma hráčov "The Reds".

Výsledok tohto duelu môže veľa napovedať v boji o anglický ligový titul. Oboch súperov totiž delí len jeden bod, pričom navrch má Manchester City.

"Za ostatných päť rokov je FC Liverpool náš najväčší súper. A Jürgen je zatiaľ najväčším rivalom v mojej doterajšej trénerskej kariére," priznal Guardiola.

"Myslím si, že oba tímy predvádzajú atraktívny futbal. Toto pôsobenie si budem pamätať aj vtedy, keď pôjdem do futbalového dôchodku a budem sa venovať golfu. Isto nezabudnem na to, že môj najväčší rival bol Liverpool," dodal.

Pred pôsobením v Manchestri City pôsobil ako tréner aj v nemeckom Bayerne Mníchov a španielskom klube FC Barcelona, v ktorom futbalovo vyrastal a strávil väčšiu časť hráčskej kariéry.

Podľa Guardiolu je jeho rivalita s Kloppom väčšia, ako to bolo počas jeho pôsobenia v FC Barcelona s koučom Realu Madrid Josém Mourinhom. Priznal tiež, že ním a nemeckým koučom FC Liverpool panuje veľký rešpekt.

"Jürgen robí svetový futbal lepším," povedal Španiel. Na margo nedeľňajšieho šlágra na Etihad Stadium poznamenal: "Bude to mimoriadne ťažký zápas.

Bude sa hrať o dôležité tri body, no pred oboma tímami bude ešte ďalších sedem ligových kôl a 21 bodov. A stále je o čo hrať aj v Lige majstrov či FA Cupe."

Na otázku, či by bol v nedeľu spokojný aj s remízou, odpovedal sarkastickým tónom: "A dnes sme trénovali len pre to, aby sme počas 90 minút držali 0:0?"

Na margo rivality trénerov sa vyjadril aj Klopp, podľa ktorého je Guardiola najlepším trénerom súčasného futbalu. "Ďakujem za poklonu, ale nie som. Síce by som rád povedal, že som najlepší, no nie som," reagoval skromne Španiel.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Taktika pred šlágrom? Guardiola a Klopp si vymieňali komplimenty