Polom začne od II. triedy

Štatutár Štefan Dorčák.
Štatutár Štefan Dorčák. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|8. júl 2016 o 00:00

Po zániku TJ Družstevníka prebral v Gemerskej Polome štafetu Polom.

GEMERSKÁ POLOMA. V uplynulej sezóne boli Polomčania bez futbalu. Áčko Družstevníka odhlásilo vedenie klubu na začiatku sezóny z V. ligy, v okresných súťažiach neúčinkovali mládežnícke celky.

V januári 2016 členská schôdza rozhodla o zániku telovýchovnej jednoty. Skončila tak jedna éra. V Gemerskej Polome totiž fungovala od 50-tych rokov minulého storočia Telovýchovná jednota Veľká Poloma, po zlúčení Malej a Veľkej Polomy TJ Gemerská Poloma, súčasťou ktorej bol aj futbalový oddiel používajúci názov Družstevník do roku 1991.

Polom Gemerská Poloma

So vzniknutou situáciou sa však skupina fanúšikov športu nehodlala zmieriť a začala pracovať na návrate futbalu do obce.

„Spoločne s ďalšími záujemcami o znovuzrodenie polomského futbalu sme sa stretli už v novembri minulého roku a nakoľko sme našli podporu u starostu a poslancov obce, rozhodli sme, že založíme nový klub, ktorý začne od nuly, bez záťaže a pohľadávok zo starého klubu. Začíname doslova od nuly. Po bývalom klube nám zostala sada tréningových lôpt, tri zápasové a dva nekompletné sady dresov, ktoré pamätajú tatka Masaryka,“ povedal Štefan Dorčák, štatutár nového klubu Polom Gemerská Poloma.

Vedenie

Vedenie nového klubu tvorí päťčlenný výbor v zložení: štatutári Štefan Dorčák a Miroslav Maťo, ekonóm Štefan Greško, hospodár Ivan Sústrik a člen výboru Ondrej Lindák.

Správu ihriska má na starosti Slavomír Sabadoš, ktorému pomáha Marek Weis.

Širšie vedenie počas sezóny budú tvoriť aj vedúci mužstiev, ktorí budú zastupovať požiadavky hráčov na vedenie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Polom začne od II. triedy