Polícia prehľadala dom Jeannie Longovej

SITA|8. feb 2012 o 11:47

PARÍŽ 8. februára (SITA, AP) - Francúzska polícia urobila raziu v dome olympijskej víťazky v cestnej cyklistike Jeannie Longovej a zatkla v súvislosti s údajným nákupom zakázaných substancií obsahujúcich ...

PARÍŽ. Francúzska polícia urobila raziu v dome olympijskej víťazky v cestnej cyklistike Jeannie Longovej a zatkla v súvislosti s údajným nákupom zakázaných substancií obsahujúcich EPO jej manžela.

Nemenovaný policajt pre agentúru AP potvrdil, že k zatknutiu Longovej manžela prišlo v regióne Isére na juhu Francúzska. Cyklistku na výsluch nepredviedli. Polícia ďalšie informácie odmietla poskytnúť.

Športový denník L´Equipe v stredu na svojom webe informoval, že tucet policajtov z oddelenia pre životné prostredie a starostlivosť o ľudské zdravie prehľadal dom v mestečku Saint Martin le Vinoux v rámci vyšetrovania, ktoré sa začalo už v septembri minulého roka.

Dnes 53-ročná Longová je stále aktívnou cyklistkou. Na olympijských hrách 1996 získala zlato v pretekoch s hromadným štartom a striebro v časovke. Z OH má aj striebro z roku 1992 a bronz z 2000.

Longová je aj päťnásobnou majsterkou sveta v cestných pretekoch a štvornásobnou v časovke. Na MS v dráhovej cyklistike si vybojovala štyri dúhové dresy šampiónky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Polícia prehľadala dom Jeannie Longovej