Srdce Pastrňáka bije pre národný tím, nikto z Čechov v NHL neodmietol účasť na MS

David Pastrňák.
David Pastrňák. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. feb 2024 o 10:00

Generálny manažér českej reprezentácie Petr Nedvěd sa vrátil z inšpekčnej cesty po zámorských kluboch.

BRATISLAVA. Všetci českí hokejisti z NHL majú záujem predstaviť sa na tohtoročných majstrovstvách sveta, ktoré sa uskutočnia v máji práve v českých mestách Ostrava a Praha.

S týmto poznatkom sa generálny manažér českej reprezentácie Petr Nedvěd vrátil z inšpekčnej cesty po zámorských kluboch.

Kladnej odpovede sa dočkal aj od centra Bostonu Pavla Zachu, ktorý dosiaľ nereprezentoval na žiadnom seniorskom podujatí.

"Nevedel som, čo od neho môžem očakávať, ale milo ma prekvapil. Tréneri aj my s Martinom Havlátom o neho máme záujem. Náš rozhovor bol pozitívny," vyhlásil Nedvěd na webe iDnes.cz.

V Bostone hrá aj najžiarivejšia česká hokejová hviezda súčasnosti David Pastrňák. Momentálne tretí najlepší strelec NHL rovnako oznámil záujem predstaviť sa na MS 2024, hoci sa všeobecne očakáva, že ambície Bostonu v play-off NHL budú vysoké.

"Pasta je pre nás hráč číslo jeden. Významom sa vyrovná Haškovi, Jágrovi, Crosbymu či McDavidovi. Pre nás je dôležité, že jeho srdce bije pre národný tím a strhne aj zvyšok hráčov," povedal Nedvěd o Pastrňákovi.

Vysoké ambície v play-off bude mať aj Vancouver, kde majú Česi obrancu Filipa Hroneka.

"Veľmi by sme si želali, aby prišiel na šampionát, ale Vancouver je momentálne jeden z najlepších tímov NHL. A Hronek spolu s Quinnom Hughesom sú jeho najlepší obrancovia," uviedol Nedvěd.

Oveľa väčšia je šanca, že sa na vrchole sezóny predstavia Česi z tímu San Jose Sharks, ktorý je druhý najslabší v NHL.

Jeho dres si aktuálne obliekajú obranca Jan Rutta a útočníci Filip Zadina a Tomáš Hertl.

"Všetci majú záujem. Treba ešte počkať do uzatvorenia prestupov, ale nemyslím si, že v prípade Hertla dôjde k výmene.

Ak sa nestane nič nečakané alebo sa hráči nezrania, sme dohodnutí, že prídu na majstrovstvá sveta," informoval český GM, ktorý svojho času odohral v NHL 982 zápasov a nazbieral v nich 717 bodov.

Nedvěd sa krátko pristavil aj pri mladíkovi Davidovi Jiříčkovi, ktorý sa nedávno posťažoval, že nedostáva v Columbuse toľko šancí, koľko by si zaslúžil.

Draftovú šestku z roku 2022 už niekoľkokrát v tejto sezóne poslalo vedenie Blue Jackets na farmu do Clevelandu.

"Nerozumiem politike Columbusu, ktorý nemá šancu na play-off, preto by mali využiť šancu na výchovu mladého hráča.

Napríklad slovenský obranca Šimon Nemec hrá v New Jersey druhú presilovku. David by si ju tiež zaslúžil, ale najdôležitejšie je, aby vôbec hral," podotkol Nedvěd.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Srdce Pastrňáka bije pre národný tím, nikto z Čechov v NHL neodmietol účasť na MS