Saganov život sa zmenil: Stratil som trochu spánku, ale určite to stálo za to

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Martina Janíková|3. jan 2018 o 17:02

Slovenský jazdec oslávi v januári dvadsiate ôsme narodeniny.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan mal výnimočný záver roka 2017. V septembri získal tretí titul majstra sveta za sebou a v októbri sa stal otcom.

Počas zimy si užíva rodičovstvo. V rozhovore pre denník La Gazetta dello Sport povedal, že je ako všetci ostatní otcovia, ale nik sa nemusí obávať - stále je hladný po úspechu.

Slovenský cyklista oslávi v januári 28. narodeniny a začne už svoju desiatu sezónu v profi pelotóne. Odštartuje ju v Austrálii, kde sa od 16. januára bude jazdiť Tour Down Under.

"Je krásny pocit byť otcom, Marlon ma robí šťastným," povedal Sagan pre talianske noviny.

"Som normálny otec, ktorý sa bojí, keď Marlon plače, a nerozumie jeho potrebám. Užívam si čas strávený s ním - jeho smiech a hranie sa s ním. Môj život sa zmenil, veci sú emotívnejšie, ale všetko ostatné je takmer rovnaké. Stratil som trochu spánku, ale určite to stálo za to," povedal Sagan podľa portálu cyclingnews.

Silnejší tím v Bora-Hansgrohe

Sagan v kariére dosiaľ vyhral 101 pretekov. Vo viacerých prípadoch mu triumf ušiel aj pre nedostatočnú tímovú podporu. Aj preto jeho tím Bora-Hansgrohe angažoval výborného domestika Taliana Daniela Ossa, niekdajšieho pomocníka Belgičana Grega van Avermaeta.

"Som veľmi rád, že sa Oss pripojil k nášmu tímu. Je to priateľ a veľmi dobrý jazdec," povedal Sagan.

Zdôraznil, že Bora má skvelý tím na jarné klasiky. "Ako tím sme rozhodne silnejší. Rád by som vyhral Paríž - Roubaix a Miláno - San Remo," opísal plány na jarnú časť sezóny slovenský cyklista.

"Po pretekoch v Austrálii sa presuniem do Španielska na kondičný kemp. Vo februári by som mal absolvovať otváracie preteky v Belgicku. Určite si nenechám ujsť preteky v Taliansku - Strade Bianche a Tirreno - Adriatico pred Miláno - San Remo. Moja príprava pred belgickými klasikami bude tradičná," pokračoval Sagan.

Sagan ako vzor

Na majstrovstvá sveta, ktoré budú na konci sezóny v Rakúsku, zatiaľ nemyslí. "Je to veľmi ďaleko," povedal.

"Chcem si užiť čas strávený v dúhovom drese, vyhrať čo najviac pretekov a zabávať sa. Som trochu skeptický, čo sa týka tohtoročného svetového šampionátu. Budem robiť všetko, čo budem môcť, ale nemyslím si, že mám schopnosti zopakovať úspech z uplynulých rokov. Trať v Innsbrucku je viac pre Nibaliho alebo Valverdeho," pokračoval Sagan.

Slovenský cyklista patrí k najväčším menám vo svete cyklistiky. Ešte viac to platí teraz, keď sa Christopher Froome snaží očistiť svoje meno po kauze so salbutamolom.

"Jazdím podľa pocitov a som vždy otvorený. Je pre mňa prirodzené byť sám sebou, aj keď to znamená, že musím ísť proti prúdu. Cítim sa tak dobre," uzavrel Sagan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Saganov život sa zmenil: Stratil som trochu spánku, ale určite to stálo za to