Peter Haľko najlepším hráčom v SR za rok 2008

SITA|5. feb 2009 o 16:01

Najlepším slovenským futsalistom za rok 2008 sa stal Peter Haľko.

BRATISLAVA. Na pomyselnom tróne vystriedal svojho tímového aj reprezentačného spoluhráča Vojtecha Váradyho, ktorý zvíťazil v predchádzajúcich troch ročníkoch tejto ankety.

Dvadsaťštyriročný Haľko (2. augusta 1984) nechýba ani v All Star tíme za uplynulý rok. Úspech majstrovského Slov-maticu zvýraznili účasťou v najlepšej päťke aj Vojtech Várady a brankár Mário Gašparovič. Okrem nich sa do najlepšej zostavy vlaňajšieho roka dokázali svojimi výkonmi prepracovať aj Milan Pavlovič z FC Patrik Senica a Peter Kozár z RCS Košice. Najmladší z kvinteta hráčov "výberu hviezd" iba 22-ročný Kozár sa stal aj víťazom internetového hlasovania fanúšikov.

Cenu pre najlepšieho trénera si na štvrtkovom slávnostnom vyhlásení ankety Top Futsal 2008 v bratislavskom hoteli Junior prevzal kormidelník národného tímu do 21 rokov a klubu RCS Košice Richard Bačo. Objavom roka sa stal 19-ročný Anton Brunovský z RCS Košice, ktorého tréner seniorskej reprezentácie Milan Kollár nominoval aj na dva blížiace sa prípravné zápasy proti Ukrajine (10. februára v Nových Zámkoch a 11. februára v Nitre). V hlasovaní futsalových odborníkov triumfoval medzi rozhodcami Mário Belavý.

V ankete, ktorú zorganizovali Slovenský Futsal, Slovenský futbalový zväz a športovo-marketingová agentúra Optimus Agency, mala každá z hlavných kategórií premiérového víťaza.

Výsledky ankety Top futsal 2008:

Najlepší hráč v SR: Peter Haľko (Slov-matic FOFO Bratislava)

All Stars: Mário Gašparovič - Peter Haľko, Vojtech Várady (všetci Slov-matic FOFO Bratislava), Milan Pavlovič (FC Patrik Senica), Peter Kozár (RCS Košice)

Objav roka: Anton Brunovský (RCS Košice)

Tréner roka: Richard Bačo (reprezentácia SR do 21 rokov a RCS Košice)

Rozhodca roka: Mário Belavý

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Peter Haľko najlepším hráčom v SR za rok 2008