Patrick Marleau presvedčil Thorntona, aby podpísal s Leafs

Oh My Hockey|21. okt 2020 o 17:41

San Jose Sharks alebo Toronto Maple Leafs. Táto dilema sprevádzala jednu z najväčších hrajúcich legiend súčasnosti, Joe Thorntona, počas prvých dní po otvorení trhu s voľnými hráčmi. Ako skúsený harcovník sa nechcel rozhodovať sám. A tak radšej požiadal o pomoc.

Komu by ste ako veterán a dlhoročný člen San Jose Sharks zavolali, keby ste dostali ponuku hrať za Toronto? Ak je vašou odpoveďou Patrick Marleau, tak zmýšľate logicky a navyše aj ako Joe Thornton.

"Miloval to tam," priznal Jumbo Joe pre Sportsnet fakty, ktoré sa dozvedel od svojho dlhoročného priateľa. "Povedal mi, že je to prvotriedna organizácia, že sa o hráčov skvelo starajú. Skoro som s ním pred pár rokmi šiel (do Toronta) tiež, len sa to nejako nepodarilo. Nemohol však na klub povedať jediné zlé slovo."

Nestáva sa často, že by jednotka a dvojka toho istého draftu mali k sebe tak blízko. Predstavte si, že by mali dôverný vzťah Auston Matthews s Patrikom Lainem či Connor McDavid a Jack Eichel. Nemožné to nie je. Nezvyčajné áno. Paradoxom je, že vďaka tomu, čo Sharks kedysi spojili, teraz vzišlo, že Thornton po pätnástich rokoch v organizácii skončil.

Na "Pattym" zanechali Maple Leafs veľký dojem. A to presvedčilo Thorntona.

"Keď som s Pattym hovoril, povedal mi, že je to skvelá partia mladých hráčov, ktorí sú ochotní makať a počúvať," pokračuje 41-ročný urastený forvard. A ako si predstavuje svoju rolu v mužstve? "Čokoľvek odo mňa budú potrebovať, budem tam celý pre nich."

Joe je rodákom zo St. Thomas, čo je mesto na polceste medzi Detroitom a Torontom. Ako rodák z Ontária pozná zanietenie tamojších ľudí a určite by bol rád, keby sa mu podarilo na sklonku kariéry doniesť Stanley Cup práve do Toronta, mesta, ktoré je tak blízko jeho domovu.

"Keď ste mladý chalan a hráte na ulici, snívate o Stanley Cupe. Preto tú hru hráte. V mojom 41-ročnom ja stále žije to malé dieťa. Je to veľká magická trofej, ktorú chcem priniesť pre Leaf Nation," uzavrel Thornton.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Patrick Marleau presvedčil Thorntona, aby podpísal s Leafs