Patrice Bergeron získal Mark Messier Leadership Award

Oh My Hockey|24. jún 2021 o 08:26

Patrice Bergeron sa stal víťazom Mark Messier Leadership Award, trofeje pre najlepšieho vodcu v NHL ako na ľade, tak v spoločnosti mimo neho. Bergeron si cenu zaslúžil už prvý rok po zvolení za kapitána Bostonu Bruins. Ocenenie získal aj jeho predchodca Zdeno Chára v roku 2011.

Priebeh výberu výhercu ocenenia je trochu odlišný od klasiky. Do procesu je zakomponovaný aj sám Mark Messier, po ktorom je cena pomenovaná a ktorý je považovaný za jedného z najlepších lídrov všetkých čias. Od klubov NHL dostane odporúčania na potenciálnych víťazov, z ktorých si neskôr vyberie niekoľkých adeptov. Nominovanie finalistov aj výber víťaza je už na samotnom Messierovi.

Pre 35-ročného Bergerona je to po súčte všetkých výhier (čiže s prirátaním štyroch ziskov Selke Trophy) už siedma individuálna trofej v kariére. Na cenu čakal dlhé obdobie, pričom v spoločnosti je jeho meno dobre známe už 18 rokov, teda od vstupu do NHL. Dlhodobo sa venuje charite, sám už od roku 2006 zakladal rôzne zbierky a pol organizátorom podujatí na pomoc chorým. Za tieto aktivity si v roku 2013 odniesol King Clancy Trophy.

Kapitánom sa stal pred sezónou 2020/21 potom, čo Boston nepredĺžil zmluvu s dlhoročným lídrom Zdenom Chárom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Patrice Bergeron získal Mark Messier Leadership Award