Otrubová absolvovala 650 kilometrov naprieč Slovenskom

Triatlonistka Veronika Otrubová.
Triatlonistka Veronika Otrubová. (Autor: poslednykusok.sk)
SITA|28. máj 2015 o 08:14

Slovenská triatlonistka prebehla trasu za 23 dní.

BRATISLAVA. Slovenská triatlonistka Veronika Otrubová preverila hranice svojich možností náročným bežeckým výkonom. V rámci projektu Posledný kúsok prekonala za 23 dní spolu 650 kilometrov dlhú trať naprieč Slovenskom.

Na záver sa symbolicky na moste ponad hraničnú rieku Moravu medzi Holíčom a Hodonínom stretla s českým bežcom Jiřím Gruntorádom, ktorý absolvoval obdobnú púť Českou republikou.

"Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo prebehnúť Slovensko. Radosť z dosiahnutého výkonu je silnejšia ako únava," uviedla v cieli Veronika Otrubová.

Počas svojho behu sa stretla s veľmi pozitívnymi reakciami. Slováci jej prakticky každý deň ponúkali pomoc. Na svojej púti stretla veľa zaujímavých a inšpiratívnych ľudí.

Vrelé oravské privítanie jej pripravil Peter Paľa, zakladateľ najťažšieho a najkrajšieho slovenského triatlonu Oravaman. S olympioničkou Martinou Kohlovou, reprezentantkou v rýchlostnej kanoistike, si na nováckom jazere vyskúšala, aké by to bolo byť súčasťou elitného dvojkajaku. Z vody ju podporovali extraligoví hráči trinásťnásobného slovenského šampióna vo vodnom póle KVP Nováky.

Veronika sa na svoj výkon pripravovala od decembra pod dozorom majstra sveta v zimnom triatlone v kategórii do 23 rokov a jedného z najznámejších slovenských triatlonistov Tomáša Jurkoviča. Týždenne odbehla priemerne 100 kilometrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Otrubová absolvovala 650 kilometrov naprieč Slovenskom