Poprad využil domáci ľad naplno, Zvolen porazil štvrtýkrát v sezóne

Radosť hokejistov HK Poprad.
Radosť hokejistov HK Poprad. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|30. dec 2023 o 18:22

Útočník Andrew Calof si pripísal tri body.

Tipos extraliga - 31. kolo

HK Poprad – HKM Zvolen 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Góly: 18. Paločko (Brincko), 27. Peresunko (Cardwell, Calof), 35. Coulter (Peresunko, Calof), 48. Calof (Paločko), 57. Dmowski (Betker) – 11. Mucha (Rauhauser, Kubka), 31. Bondra (Langkow, Hecl).

Rozhodovali: Klejna, Goga – Jurčiak, Vyšný, vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0,

Diváci: 3299

Poprad: Vay – Turan, Betker, Cardwell, Brincko, D. Brejčák, Česánek, Burzík – Kukuča, Coulter, Dmowski – Svitana, Paločko, Calof – Peresunko, Halama, Melcher – Králik, Bodnár, Przygodzki

Zvolen: Trenčan – Hain, C. Hults, Kubka, Rauhauser, Kobolka, Sládok, Čulík – Hecl, M. Hults, Bondra – Marcinek, Langkow, Mucha – Kolenič, Šiška, Csányi – Gašpar, Fekiač, Jakúbek

POPRAD. Hokejisti HK Poprad zvíťazili v sobotňajšom 31. kole Tipos extraligy nad HKM Zvolen 5:2.

"Kamzíci" nadviazali na triumf proti rovnakému súperovi spred dvoch dní, keď na ľade Zvolena uspeli po výsledku 4:1.

Kanadský útočník Andrew Calof si za domácich pripísal 3 body (1+2).

Hostia viedli od 11. minúty vďaka zakončeniu Muchu. Popradčania však pokračovali v aktívnej hre a v prvej tretine dokázali vyrovnať. Strelu Brincka od modrej čiary tečoval Paločko, ktorý dosiahol prvý gól v sezóne.

"Kamzíci" dostali v druhej časti šancu v prvej presilovej hre a Peresunko ju využil. Asistenciu a prvý bod si zapísal Cardwell.

Zvolen rovnako v početnej výhode vyrovnal, keď skóroval Bondra. Domáci si však v prostrednom dejstve vzali späť jednogólové vedenie, Coulter sa presadil v presilovej hre.

V 48. minúte sa dostali do prečíslenia Popradčania, Paločko našiel Calofa, ktorý prekonal Trenčana. V závere ešte Dmowski strelou do prázdnej brány upravil výsledok.

Obranca Jakub Burzík absolvoval debut v popradskom drese ako siedmy obranca. Prvý zápas odohral za "kamzíkov" aj kanadský bek Jake Cardwell.

Hlasy po zápase

Miroslav Mucha, HKM Zvolen: "Myslím si, že sme podali solídny výkon v prvých dvoch tretinách, ale v tretej sme urobili zbytočné chyby. Je to škoda, pretože sme to mali dobre rozohraté. Poprad má kvalitné mužstvo. Zlepšili sme výkon z predošlého duelu, čo je pozitívum, ale stále to nestačilo. Ak hráte veľakrát proti jednému súperovi, vzniká rivalita. Nastanú veci, keď to je tvrdšie. Verili sme si v tomto stretnutí a chceli sme získať body späť. Nepodarilo sa to, musíme na to rýchlo zabudnúť a nastaviť sa na najbližšie kolo. Musíme viac strieľať na bránu. Mali sme to často dobre rozohraté, no chýbal centimetrík, aby to preskočilo cez hokejku alebo brankára. Musíme sa vrátiť k jednoduchým veciam a dostať puky do brány. Dať aj špinavé góly a určite sa to rozbehne"

Matej Paločko, HK Poprad: "Povedal by som, že veľmi podobný zápas, ako vo Zvolene. Zo začiatku sme nemali iskru, ale rozbehli sme sa v presilovkách a odskočili o dva góly. Hrali sme už potom v pokoji a dohrali sme to do víťazného konca. Som veľmi rád. Áno, som taký sviatočný strelec. Dal som to na Borisa, ktorý perfektne vystrelil a ja som to už len tečoval. Som rád, že to padlo. Už som to potreboval, lebo som sa dlhšie trápil. Máme dobre natrénované. Využili sme reprezentačnú prestávku a sme dobre pripravení. Musíme v tom len pokračovať a verím, že pôjdeme ešte vyššie"

Norbert Javorčík, tréner HKM Zvolen: "Zápas z našej strany bol lepší, ako duel, ktorý sme odohrali proti Popradu doma. Najmä prvé dve tretiny sme odohrali veľmi dobre. Darilo sa nám realizovať herné zámery, no Poprad bol veľmi dobrý v presilovkách. Z dvoch príležitostí dal dva góly a dalo mu to hernú výhodu do tretej tretiny. Nám tretia časť nevyšla podľa predstáv. Spravili sme chybu a súper sa dostal do dvojgólového náskoku a už sme na to nevedeli zareagovať. Ani zručnosťami, ani korčuliarskou energiou. Môže to vyzerať, že rozhodli špeciálne formácie. Myslím si však, že v treťom dejstve rozhodla individuálna chyba a nevedeli sme sa vrátiť do zápasu. Musím však za dve tretiny pochváliť mužstvo, dvihli sme sa oproti domácemu duelu a toutou cestou chceme kráčať."

Todd Bjorkstrand, tréner HK Poprad: "Bol to ťažký zápas proti rovnakému súperovi. Chalani však hrali veľmi tvrdo, fungovali nám presilovky a aj brankár nás podržal. Mužstvo ukázalo charakter. Bol to jeden z duelov, keď sme našli cestu ako zvíťaziť a podarilo sa nám to. Súperovi sme poskytli presilovku 5 na 3, ale podarilo sa nám ju ubrániť a uspeli sme."

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HK Poprad - HKM Zvolen dnes (hokej, 31. kolo, Tipos extraliga, sobota, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
30.12.2023 o 16:00
31. kolo
Poprad
5:2
(1:1, 2:1, 2:0)
60' minúta
Ukončený
Zvolen
Prehľad
Góly a asistencie: 18. Paločko (Brincko), 27. Peresunko (Cardwell, Calof), 35. Coulter (Peresunko, Cardwell), 48. Calof (Paločko), 57. Dmowski (Betker) – 11. Mucha (Rauhasuer), 31. Bondra (Langkow, Hecl). Rozhodca: Klejna, Goga – Jurčiak, Vyšný.
Prenos
Poprad po dvoch dňoch zvládol aj odvetu v domácom prostredí proti Zvolenu, keď tentokrát zvíťazil 5:2. V poslednej tretine pridal dôležitý upokojujúci gól Calof a do prázdnej bránky už len dal bodku za víťazstvom Dmowski. Poprad sa tak minimálne na chvíľu v tabuľke dostal už na druhé miesto, ale či sa tam udrží závisí od dnešných výsledkov zápasov Michaloviec a Košíc. Naopak Zvolen s určitosťou zostane po dnešnom kole na šiestom mieste. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa znova nabudúce pri ďalších hokejových prenosoch!
Koniec zápasu.
59:36
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Turan – 2 min., sekanie.
58:01
Ešte malá šarvátka pred Vayom, ktorý si pripisuje úspešný zákrok a hostia už tušia, že tento zápas prehrajú.
56:47
goalPoprad dal gól! Tentokrát už RYAN DMOWSKI poslal puk šikovne od mantinelu do prázdnej bránky a zrejme definitívne spečatil ďalší triumf Popradu nad Zvolenom! Asistencia: Betker
56:28
Pred chvíľou Calof netrafil prázdnu bránku a následne domáci vyhodili puk len cez všetky čiary.
55:36
importantHostia to už skúšajú v hre bez brankára, aj keď do konca zostáva ešte pomerne dost času.
55:36
Vay chytil puk do lapačky pri zakončení Vaya, keď už sa hrá v plnom počte na oboch stranách a hostí môže mrzieť najmä nevyužitá presilovka o dvoch hráčov.
52:52
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
M. Hults – 2 min., sekanie.
52:19
Rauhasuerova strela bola zblokovaná na ochrannú sieť, ale hostia majú pred sebou ešte takmer minútu veľkej príležitosti v presilovke o dvoch hráčov.
51:19
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Coulter – 2 min., podrazenie.
51:13
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Peresunko – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.
47:47
goalPoprad dal gól! Paločko vybojoval puk v strednom pásme a hneď z toho vzniklo prečíslenie dvoch proti jednému, následne prihral na ANDREWA CALOFA, ktorý na dvakrát prekonal Trenčana a priblížil domácich k víťazstvu! Asistencia: Paločko
46:57
Musel sa činiť aj Vay po jednoduchom nahodení hostí, ktorí získali aspoň útočné pásmo v snahe o vyrovnanie.
45:38
Svitanova dôležitá práca v útočnom pásme prinútila Trenčana k zákroku a domáci získali vhadzovanie pred ním.
44:29
Hostia sa konečne trochu dlhšie udržali v útočnom pásme, ale domáca defenzíva zatiaľ pôsobí organizovane, aj keď teraz z toho bolo len vyhodenie na zakázané uvoľnenie.
42:00
V úvode tretej tretiny sme sa nedočkali zatiaľ žiadneho vážnejšieho zakončenia a píska sa postavenie mimo hry na strane hostí.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine zápasu medzi Popradom a Zvolenom padali gól iba v presilových hrách a úspešnejší boli domáci, ktorí využili až dve takéto možnosti vďaka zásahom Peresunka a Coultera, naopak za hostí využil početnú výhodu iba Bondra. Tretia tretina sa začne priblžine o 17:45.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
38:37
importantTak až po presilovke hostia predviedli nebezpečné zakončenie, keď adresátom strieľanej prihrávky bol Kolenič a jeho teč skončil v lapačke pozorného Vaya.
36:34
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Peresunko – 2 min., podrazenie.
34:45
goalPoprad dal gól! Pokračujeme vo využitých presilových hrách, tentokrát Trenčanovi pomedzi betóny prepadla Peresunkova tvrdá rana z pravej strany a TYLER COULTER zareagoval najrýchlejšie, takže sa mu podarilo dopraviť puk do prázdnej bránky hostí! Asistencia: Peresunko, Cardwell
33:46
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Kolenič – 2 min., podrazenie.
31:46
importantDomácich mohol vrátiť do vedenia Svitana, ktorý zostal tiež osamotený v predbránkovom priestore, ale klačiaci zakončil len do Trenčanovho betónu a Paločko neuspel pri dorážkach.
30:31
goalZvolen dal gól! Hostia tiež odpovedajú využitou presilovkou, keď Langkow spoza domácej bránku vymyslel skvelú prihrávku pred ňu na RADOVANA BONDRU, ktorému domáca obrana nechala priestor na zakončenie a to zapadlo pod hornú tyčku! Asistencia: Langkow, Hecl
29:59
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Calof – 2 min., hákovanie.
28:28
importantKrásna prieniková prihrávka na Hecla, ale ani on nevyužil samostatný nájazd, keď sa snažil trafiť priestor medzi betónmi Vaya, ktorý tento úmysel vystihol.
26:42
goalPoprad dal gól! Domáci zohrali presilovú hru veľmi dobre, v útočnom pásme sa rozostavili a po peknej kombinácii rýchlo zakončil z pravého kruhu OLEKSAND PERESUNKO presne do pravého horného rohu, takže Trenčan bol bez šance! Asistencia: Cardwell, Calof
25:26
Vylúčenie v tíme HKM Zvolen:
Sládok – 2 min., krosček.
22:50
importantVeľké príležitosti na oboch stranách, ale Kukuča nepotrestal zaváhanie hostí pri rozohrávke vďaka dobrému zákroku Trenčana a na druhej strane rýchly brejk hostí nepresne zakončil Kolenič.
22:13
Postavenie mimo hry pri prechode hostí do útoku rozhodcovia posúdili ako úmyselné a vhadzovať sa bude pred Trenčanom.
20:54
Celkom zbytočná chyba na strane hostí pri snahe vyviesť puk, ale Calofova príliš vysoká strela skončila v lapačke Trenčana.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Úvodná tretina zápasu medzi Popradom a Zvolenom sa skončila remízou 1:1, keď na otvárací zásah hostí v podaní Muchu sa domácim podarilo reagovať zásluhou Paločka. Druhá tretina sa začne približne o 16:53.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:58
Ale domáci vytlačili hru aspoň do stredného pásma a poslednú šancu hostí na útok zastavilo postavenie mimo hry.
19:36
Nevydarená rozohrávka v podaní domácich, ktorá znamená zakázané uvoľnenie a ešte príležitosť pre hostí na ohrozenie Vaya.
17:44
goalPoprad dal gól! V tejto chvíli však už je úplne zaslúžene vyrovnané, keď Brincko zachytil puk na modrej čiare, ihneď ho nastrelil smerom na bránku a úspešným tečom sa prezentoval MATEJ PALOČKO, ktorý zmiatol Trenčana! Asistencia: Brincko
17:00
importantTentokrát sa do úniku dostal Kukuča, ale ani on zatiaľ neprelomil smolu v zakončení domácich aj vďaka skvelému návratu hráčov hostí.
15:05
importantViaceré veľmi dobré príležitosti pre domácich, ale hosťujúca defenzíva dokázala najprv zablokovať Calofove pokusy, a neskôr pekná individuálna akcia Peresunka skončila iba s neúmyselnou zrážkou s Trenčanom.
13:26
Hostia prvú presilovú hru v zápase nevyužili a naopak po domácom napádaní už zakončoval Dmowski, preto Trenčan musel opäť zakročiť.
11:14
Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Vay – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
10:38
goalZvolen dal gól! Skóre však otvárajú hostia po jednoduchej akcii, keď zakončenie MIROSLAVA MUCHU z ľavej strany možno bolo jemne tečované a pomedzi Vayove betóny prepadlo do domácej bránky! Asistencia: Rauhauser
09:28
importantPrvá príležitosť na domácej strane, keď pri prudkom nahodení mal Trenčan problémy a puk neudržal, ale Šiška dôležitým obranným zákrokom nedovolil Coulterovi dorážku.
08:16
Útočná snaha hostí bola zastavená postavením mimo hry, keďže puk už na chvíľu bol v strednom pásme.
07:17
Domáci boli v útočnom pásme, ale napokon sa puk odrazil na ochrannú sieť od jedného z hráčov hostí.
05:39
Opäť však pohrozili aj hostia, ale pri Rauhauserovej strele mal Vay otvorený výhľad a puk udržal na hrudi.
04:42
Domáci získali útočné pásmo vďaka jednoduchému nahodeniu, ktoré bol Trenčan prinútený udržať v lapačke.
03:22
Na opačnej strane sa do prvých streleckých pozícii dostal Mitch Hults, ale Vay s dvomi pozornými zákrokmi.
02:53
Ďalší jednoduchý zákrok pre Trenčana, ktorý si poradil so zakončením Coultera.
01:03
Ako prví sa k zakončeniu na bránu prepracovali domáci, ale Paločkova strela bola jednoduchým sústom pre Trenčana.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Vay(Rabčan) – Betker, Turan, Brincko, Cardwell, Česánek, Brejčák, Burzík – Dmowski, Coulter, Kukuča – Calof, Paločko, Svitana – Melcher, Halama, Peresunko – Przygodzki, Bodnár, Králik
Tréner: T. Bjorkstrand

HKM Zvolen: Trenčan(Kupsky) – C. Hults, Hain, Rauhauser, Kubka, Sládok, Kobolka, Čulík – Bondra, M. Hults, Hecl – Mucha, Langkow, Marcinek – Csányi, Šiška, Kolenič – Jakúbek, Fekiač, Gašpar
Tréner: N. Javorčík

Rozhodca: Klejna, Goga – Jurčiak, Vyšný.
Vitajte pri sledovaní 31. kola Tipos Extraligy, v ktorom nás čakajú zaujímavé odvetné zápasy z pred dvoch dní a jedným z nich je aj súboj medzi Popradom a Zvolenom. Predvčerom mal výhodu domáceho prostredia Zvolen, ale zápas mu nevyšiel a Poprad vyhral jasne 4:1, čo mu zabezpečilo posun na štvrté miesto v tabuľke so stratou iba dvoch bodov na druhé Michalovce. Domáci tak rozhodne majú o motiváciu postarané, ale aj hostia sa v prípade víťazstva môžu bodovo dotiahnuť na svojho dnešného súpera a možno sa posunúť vyššie zo šiesteho miesta v tabuľke.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad využil domáci ľad naplno, Zvolen porazil štvrtýkrát v sezóne