Slovanu strelil gól len 15-ročný chlapec: Cudzina? S agentom máme plán

Ondrej Molnár v zápase Nitra - Slovan Bratislava.
Ondrej Molnár v zápase Nitra - Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Igor Dopirák, TASR|4. nov 2020 o 20:41

Molnár je nádejou pre draft do NHL.

Nitra - Slovan Bratislava 4:5 (2:4, 2:0, 0:1)

Góly: 11. Kollár (Holešinský, Nemec), 13. Molnár (Tvrdoň, Slovák), 30. Stümpel (Švarný), 32. Pätoprstý (Škvarek, Knižka) - 6. Kytnár (Studenič), 9. Ranford (Kytnár, Štajnoch), 12. Sersen (Bačík), 13. Štajnoch (Studenič, Kytnár), 49. Jendek (Bačík, Buček)

Rozhodovali: Stano, Müllner - Herzog, Gegáň, vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, bez divákov

Nitra: Nagy - Mezei, Bodák, Švarný, Š. Nemec, Vitáloš, Knižka, Socha - Tvrdoň, Slovák, O. Molnár - Holešinský, Kollár, Žitný - O. Stümpel, Šramaty, A. Sýkora - Pätoprstý, Minárik, Škvarek - Zold

Slovan: Makarov - Sersen, Bačík, Meszároš, Štajnoch, Lee, Valach, Beňo, Maier - Buček, Zigo, Urbánek - Ranford, Kytnár, Studenič - Rapáč, Bortňák, O"Donnell - Jendek, S. Petráš, Kundrík

NITRA. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v prvom semifinálovom zápase Tipsport Kaufland Cupu, tzv. hokejového superpohára, v stredu na ľade Nitry 5:4.

Finalisti pohárovej súťaže budú známi v decembri.

Odvetný semifinálový duel Slovan Bratislava - Nitra je na programe 15. decembra a druhý zápas Poprad - Michalovce sa odohrá 16. decembra.

Poprad zvíťazil v utorok v prvom zápase v Michalovciach 1:0.

Môžu ho draftovať v prvých kolách

Nitra vykorčuľovala na ľad proti Slovanu s výrazne omladenou zostavou. Na jej súpiske bolo až sedem dorastencov.

Najväčším prekvapením bolo zaradenie len 15-ročného Ondreja Molnára do prvého útoku. Na gól mu stačilo len necelých trinásť minút, keď znížil na priebežných 2:3.

"Pár chlapcov v kabíne by mi mohlo byť otcom. A tréner Antonín Stavjaňa? Je dosť prísny, najmä na nás mladých, musíme ísť na 120 percent," priznal pred zápasom pre MY Nitra.

Molnár patrí medzi najväčšie talenty súčasnosti. Podľa zahraničných médií by ho kluby NHL mohli v roku 2023 draftovať v prvom alebo druhom kole.

FOTO: Počkajte, kým sa príspevok načíta

Gól dal aj tínedžer Stümpel

"Mám s agentom nejaké plány. Myslím si, že hrať seniorský hokej v takom mladom veku je pre mňa určite lepšie, než hrať vo Fínsku alebo Švédsku dorasteneckú ligu," priznal Molnár pred časom pre ŠPORT.sk.

"Budem mať skúsenosti, medzi mužmi je to lepšie aj na technickej úrovni. Fínsky alebo švédsky hokej je v osemnástke ešte taký detský," doplnil.

Molnár už ako štrnásťročný reprezentoval Slovensko v kategórii do šestnásť rokov. Pomáha mu aj pochvala od trénerov.

"Motivuje ma to. Páči sa mi, že ma chvália. Hokej ma baví, preto som pri ňom zostal a hrám ho dodnes," uviedol syn úspešného boxera Ondreja Molnára pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Na listine strelcov zaujalo ešte jedno meno. Sedemnásťročný Oliver Stümpel, syn majstra sveta Jozefa Stümpela, strelil svoj prvý súťažný gól medzi elitou.

"Prekvapili ma mladí chlapci z Nitry, ktorí sa presadili a prevyšovali v šikovnosti našich mladých," priznal po zápase tréner Slovana Roman Stantien.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovanu strelil gól len 15-ročný chlapec: Cudzina? S agentom máme plán