Olympijský šampión podporil trénera obvineného z podávania dopingu

O dopingových praktikách Alberta Salazara (na snímke) podala svedectvo pre BBC americká maratónska bežkyňa Kara Goucherová i jeden z jeho asistentov Steve Magness.
O dopingových praktikách Alberta Salazara (na snímke) podala svedectvo pre BBC americká maratónska bežkyňa Kara Goucherová i jeden z jeho asistentov Steve Magness. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. jún 2015 o 17:51

Nevidím jasný dôkaz o tom, že je skutočne vinníkom. Zatiaľ platí prezumpcia neviny a ja preto nemám dôvod neveriť mu, povedal bežec Mo Farah na adresu trénera Alberta Salazara.

BIRMINGHAM. Dvojnásobný olympijský šampión Mo Farah stojí za trénerom Albertom Salazarom. Ten čelí obvineniam z podávania dopingu svojim atletickým zverencom.

Tridsaťdvaročný britský bežec na päťtisíc a desaťtisíc metrov pred mítingom Diamantovej ligy v Birminghame uviedol, že koučovi dôveruje.

"Nevidím jasný dôkaz o tom, že je skutočne vinníkom, ako sa to všade píše. Ak sa obvinenia ukážu ako pravdivé, budem prvým, kto od neho odíde. Zatiaľ platí prezumpcia neviny a ja preto nemám dôvod neveriť mu," povedal.

"O sebe môžem zodpovedne vyhlásiť, že som čistý. Som stopercentne proti dopingu. Každý, kto si takto pomáha, by mal byť potrestaný," dodal.

farah.jpg

Alberta Salazara podporil aj olympijský šampión Mo Farah. FOTO - TASR/AP.

Britská spoločnosť BBC v reportáži uviedla, že 56-ročný tréner naordinoval bežcom vo svojej skupine Nike Oregon Project okrem iných aj zakázaný testosterón. Salazar obvinenia odmieta.

O dopingových praktikách Salazara podala svedectvo pre BBC americká maratónska bežkyňa Kara Goucherová i jeden z jeho asistentov Steve Magness.

Do tréningovej skupiny Salazara v americkom štáte Oregon patrí okrem Faraha napríklad aj strieborný z OH 2012 na desaťtisíc metrov Galen Rupp z USA. Salazar vedie skupinu od roku 2001.

Mo Farah získal na OH v Londýne zlatú medailu v behu na 10 000 i 5000 metrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Olympijský šampión podporil trénera obvineného z podávania dopingu