OKTAGON VÝZVA: Boráros vs. Lejsek

Vladimír Bilohuščin|22. nov 2016 o 01:00

Epizóda 7.

FOTO: Neruda Production

Po suverénnom výkone Mareka Bartla v prvom semifinále, stála na domácich hlavách ťarcha zodpovednosti. Slovenská strana totiž nechcela pripustiť čiste české finále, hlavne nie po presvedčivých výkonoch v štvrťfinálových dueloch.

O druhú vstupenku do pražského finále zabojovali Tomáš Lejsek a za slovenskú stranu Gábor Boráros. Aj keď bol Gábor miernym favoritom, český tím pripravil na zápas premyslenú taktiku, ktorá spočívala v uťahaní súpera a v prechodoch na zem. Boráros zasa stavil na svoju výbušnosť a výborný postoj.

Samotný zápas ale dlho netrval. Po pár výmenách prišiel kop zo strany Borárosa, po ktorom sa Lejsek pokúsil o takedown, neúspešne. Pri snažení zabudol český reprezentant na zadné vrátka a vpadol rovno do gilotíny, ktorá sa ukázala byť rozhodujúca. Aj keď Tomáš kládol značný odpor, z Gáborovho zovretia sa mu dostať nepodarilo, až prišiel nepríjemný koniec v podobe omdletia. Boráros si tak na svoje konto pripísal ďalšiu výhru a vo finále ho uvidíme v odvetnom súboji proti Marekovi Bartlovi.

Boráros: Tréner mi povedal, že môžem zápasiť mojim štýlom, že mám byť dominantný a súpera tlačiť. Myslel som si, že to bude dlhý zápas v stoji, ale v klietke som zistil, že ma bude chcieť hádzať na zem. Po pokuse o takedown mi tam nechal hlavu a vedel som, že môže dostať gilotínu. Keď som to chytil, cítil som, že to je dobré a tak som to držal, až kým sa súboj neskončil. Súper urobil chybu. Po zápase som sa cítil dobre, som zdravý na sto percent.

Celú epizódu si môžete pozrieť na tomto linku.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»OKTAGON VÝZVA: Boráros vs. Lejsek