Mám posteľ a už ide aj sprcha, vraví o Riu plavec Nagy

Richard Nagy bude na olympijských hrách reprezentovať Slovensko nielen v bazéne, ale zapláva si aj desaťkilometrovú trať v oceáne.
Richard Nagy bude na olympijských hrách reprezentovať Slovensko nielen v bazéne, ale zapláva si aj desaťkilometrovú trať v oceáne. (Autor: TASR)
SITA|4. aug 2016 o 07:37

Richarda Nagya čaká na olympijských hrách štart v troch disciplínach.

RIO DE JANEIRO. Richard Nagy zdieľa izbu v olympijskej dedine v brazílskom Riu de Janeiro s ďalším slovenským plavcom Tomášom Klobučníkom.

"Bývanie je fajn. Trochu sparťanské, ale mám posteľ a už ide aj sprcha," komentoval pre SITA s úsmevom dvadsaťtriročný vytrvalec.

Klobučník aj Nagy zasiahnu do diania hneď v prvý deň programu bazénového plávania. "Zdravý som, telo funguje. Jedla je tu mnoho, takže všetko je tak, ako má byť," povedal Nagy, ktorý do Ria odcestoval aj pricestoval v pondelok.

"Aklimatizovaný už som, len to večerné plávanie je divné. Veď človek chodí k bazénu potme," dodal zverenec Gabriela Barana.

Richard Nagy si už v Riu celkom zvykol.
Richard Nagy si už v Riu celkom zvykol. (Autor: SITA)

Na osobnú bezpečnosť si Richard Nagy nesťažuje. Víta, že nemusí podstupovať nijaké prehnané osobné previerky.

"Veľmi nás neotravujú, čo je dobré. Rozhodne lepšie ako kontroly na vlaňajšom svetovom šampionáte v Kazani, kde musel človek pred nimi vylievať aj čistú vodu," dodal.

Na Nagya v sobotu 6. augusta po 18.00 h SELČ čaká kariérny debut na olympijských hrách - rozplavba na 400 metrov polohové preteky.

V závere plaveckých súťaží nastúpi na 1500 metrov voľný spôsob (13. augusta).

Nakoniec v utorok 16. augusta sa vo Fort Copacabana popasuje s desaťkilometrovou výzvou na otvorenej vode.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Mám posteľ a už ide aj sprcha, vraví o Riu plavec Nagy