O zranení Hossu sa stále nič nevie, aj Chárovi zašívali hlavu

(Autor: ILUSTRAČNÉ - TASR/AP)
SITA|18. jún 2013 o 07:54

Podľa trénera Joela Quennevilla ide o problémy v hornej časti tela.

BOSTON. Slovenský hokejista Marián Hossa vypadol v poslednej chvíli zo zostavy Chicaga pre pondelkové tretie finále Stanleyho pohára na ľade Bostonu.

Blackhawks sa bez jedného zo svojich najlepších hráčov nedokázali zaobísť a súboj prehrali 0:2. Hossu v zostave nahradil Ben Smith.

Zranenie v hornej polovici tela

Presné dôvody absencie trenčianskeho odchovanca sú zatiaľ nejasné. Chicago počas duelu na svojom Twitteri len oznámilo, že sa niečo stalo počas rozcvičky. Podľa trénera Joela Quennevilla ide o problémy v hornej časti tela.

"Po predzápasovej rozcvičke sme sa museli rýchlo rozhodnúť o Mariánovi Hossovi. Bolo to krátko pred začiatkom stretnutia. Dúfame, že bude pripravený na ďalší zápas. Jeho strata sa prejavila aj na hre nášho tímu," povedal na tlačovej konferencii Quenneville.

Hossa patrí medzi najlepších hráčov Blackhawks v play-off 2013, v devätnástich stretnutiach strelil sedem gólov a pridal osem asistencií. Smith vo vyraďovacej časti až do pondelka nehral, v sezóne odohral za Chicago len jeden zápas.

Chárovi zašívali hlavu

Ako po zápase oznámil Boston, zranil sa aj ďalší slovenský hokejista. Zdeno Chára mal počas rozcvičky pred stretnutím proti Chicagu menšiu kolíziu so spoluhráčom z Bostonu Milanom Lucicom, po ktorej ho museli ošetrovať.

Najvyšší muž NHL pri rozkorčuľovaní spadol a podrazil aj krídelníka. Chára okamžite zamieril do šatne. Obaja hokejisti bez problémov potom nastúpili na zápas, ktorý ich tím napokon vyhral 2:0.

Podľa analytika CBC Glenna Healyho museli Chárovi zašívať po kolízii ranu v zadnej časti hlavy. Na hre trenčianskeho rodáka sa však zranenie neprejavilo, v súboji bol najvyťažovanejším hráčom Bruins a bol na ľade v dôležitých chvíľach zápasu.

V prvej tretine musel na chvíľu zotrvať na lavičke, ale bolo to len pre problémy s výstrojom. Boston vedie vo finále nad Chicagom 2:1. Informáciu priniesol web NHL.com.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»O zranení Hossu sa stále nič nevie, aj Chárovi zašívali hlavu