O Mariána Hossu je v Detroite stále záujem

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: AP)
SITA|14. jún 2009 o 17:12

O služby Mariána Hossu je aj napriek bodovo nevydarenému finále Stanleyho pohára s Pittsburghom v Detroite záujem.

DETROIT. Generálny manažér klubu Ken Holland nerozumie, prečo za neúspech vinia mnohí iba Slováka. Vedenie Red Wings a Marián Hossa teraz budú hľadať najlepšie riešenie pre obe strany. Už od polovice sezóny bolo jasné, že Red Wings by si ho chceli ponechať aj do budúcnosti, trenčiansky odchovanec však bude musieť v súvislosti s financiami pravdepodobne trochu ustúpiť.

"Budem hovoriť s jeho agentom. Radi by sme si s ním sadli za jeden stôl a hľadali zmysluplné riešenie. Nebudeme to však za každú cenu siliť, ak by sme sa v niektorých závažných bodoch výrazne rozchádzali," povedal pre Detroit Free Press generálny manažér Red Wings Ken Holland. Hossa by mohol dostať v Detroite dlhoročnú zmluvu. V mužstve z mesta motorov boli s ním v dlhodobej sezóne veľmi spokojní, so 40 gólmi bol najlepším strelcom tímu, v play-off sa však už často nepresadzoval a vo finále si pripísal iba tri asistencie.

"Vlani príchodom do Detroitu podstúpil veľký risk. Obetoval financie, aby dostal možnosť ukázať sa v majstrovskom tíme. Nerozumiem, prečo ho ľudia chcú kritizovať. Bojoval, hral tvrdo. Niekedy však veci nevyjdú," tvrdí Holland. V prípade, že sa napokon s Hossom dohodne, potom by museli odísť niektorí hráči. Pravdepodobne by na to doplatili Jiří Hudler, Mikael Samuelsson a ešte jeden hokejista. V systéme Red Wings je za nich už vhodná náhrada, o slovo sa hlásia Darren Helm, Ville Leino či Justin Abdelkader. Ak by sa Hossa upísal, o ofenzívu by mali v Detroite postarané, pretože dlhodobé kontrakty majú aj Pavel Daciuk, Henrik Zetterberg a Johan Franzén, do druhého útoku by mohli vhodne zapadnúť aj Valtteri Filppula a Dan Cleary. Rozhovory s Hossom a jeho agentom by mohli vrcholiť niekedy okolo termínu draftu, ktorý sa uskutoční 26. a 27. júna v Montreale. "Marián je skvelý človek, výborný spoluhráč, veľmi chce vyhrávať. Nášmu tímu dal všetko, čo mohol. Na konci dňa to nie je iba o jednom človeku," dodal pre mlive.com Holland.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»O Mariána Hossu je v Detroite stále záujem