O česko-slovenských MS rozhodnú peniaze

SITA|2. nov 2012 o 09:48

Šampionát v roku 2015 by mal vygenerovať zisk v desiatkach miliónov českých korún.

PRAHA. Už koncom tohto roka sa môže rozhodnúť o tom, či majstrovstvá sveta 2015 v hokeji usporiadajú spoločne Česko a Slovensko. Organizátorom je ČR a svetový šampionát by sa mal konať v Prahe a Ostrave.

Slovenská strana kalkuluje s tým, že by vstupom do projektu recipročne prizvala českého partnera ako spoluorganizátora niektorých budúcich MS, na ktoré chce kandidovať. Zástupcovia Českého zväzu ľadového hokeja začnú už čoskoro počítať, či sa im tento variant oplatí.

"Pre nás je na prvom mieste ekonomika, tomu sa musí všetko podriadiť, inak to ani nie je možné," cituje český denník Sport slová prezidenta zväzu Tomáša Krála.

Šampionát v roku 2015 by mal vygenerovať zisk v desiatkach miliónov českých korún, smelé odhady dokonca hovoria o sume vyššej ako 100 miliónov Kč.

Myšlienku spoločného organizovania svetového šampionátu by uvítal aj predseda vlády ČR Radim Nečas.

"Som rád, že pán premiér sa o to zaujíma. Asi by bolo dobré, aby sme sa stretli a povedali si, ako by to celé vyzeralo v praxi," doplnil Král s dôvetkom, že koncom decembra bude jasné, ktorá možnosť je pre Čechov finančne zaujímavejšia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»O česko-slovenských MS rozhodnú peniaze