Hovoríš o cti a viere, teraz si ticho, odkazuje ukrajinský bojovník Nurmagomedovovi

Khabib Nurmagomedov.
Khabib Nurmagomedov. (Zdroj: MMAJunkie)
Svet MMA|4. mar 2022 o 13:25

Verejnosť čoraz silnejšie žiada ruských športovcov o stanovisko.

UKRAJINA: Vojna u našich východných susedov naberá na obrátkach a tak nečudo, že verejnosť požaduje stanovisko od ruských reprezentantov, ktorí majú vysoký vplyv na verejnú mienku.

Jedným z najsledovanejších ruských športovcov je aj hviezdny Khabib Nurmagomedov, ktorého iba na sociálnej sieti Instagram sleduje viac ako 33 miliónov fanúšikov.

Do dnešného dňa sa ale bývalý šampión verejne nevyjadril k téme rusko-ukrajinského konfliktu, čo si všimol ukrajinský UFC bojovník Ihor Potieria. Ten verejne adresoval Nurmagomedovi svoj názor na celú situáciu.

„Milujú ťa milióny. Mnoho gymov ťa dáva za príklad. Svoju kariéru si odštartoval na Ukrajine. Hovoríš o cti a viere. A teraz zostávaš ticho.“

Je všeobecné známe, že Nurmagomedov má dobré vzťahy s prezidentom Putinom, ktorý bojovníkovi dokonca volal a neskôr aj osobne prijal po výhre nad Conorom McGregorom.

Vo vojne sú taktiež nasadené čečenské jednotky moslimov, ktoré vedie prezident Kadyrov. Ten už potvrdil straty na životoch, pričom podľa dostupných informácii mal v boji padnúť aj čečenský veliteľ Sadman Radujev.

Ani tieto skutočnosti ale Nurmagomedov nekomentoval a tak nie je jasné, na akej strane barikády stojí.

Okrem výzvy Nurmagedovovi sa Potieria obrátil aj na iného ruského bojovníka. S ním ale toľko zhovievavosti nemal. Odkaz Alexandrovi Shlemenkovi, ktorý podporuje Putinov režim, hovorí za všetko.

„Nie si bojovník, si iba vrahov komplic.“

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Hovoríš o cti a viere, teraz si ticho, odkazuje ukrajinský bojovník Nurmagomedovovi