Night of Champions 4 – rekapitulácia

Trnava ponúkla divákom ďalšiu dávku adrenalínu.

Rekordnú návštevu zaznamenalo štvrté podujatie Night of Champions, keď sa mestská športová hala v Trnave zaplnila do posledného miestečka a vytvorila sa tak výborná atmosféra. Štartovka obsahovala 8 zápasov podľa pravidiel MMA, ktoré doplnil duel v boxe. Dianie mali pod taktovkou moderátor Peter Obert a Jakub Műller, ktorý dohliadal na priebeh duelov z pozície rozhodcu. V hľadisku pritom nechýbali mená ako Attila Végh, Ivan Buchinger, Roland Čambal, Miroslav Štrbák, ´Pirát´ Krištofič a mnohé ďalšie osobnosti MMA scény.

Najväčšia pozornosť sa prirodzene sústredila na Gábora Borárosa. Ten sa chcel po prehre vrátiť na víťaznú vlnu a to sa mu podarilo na 100 percent. Aj keď nebol jeho súper Tibor Varga z kalibru najnebezpečnejších, MMA je nevyspytateľné a stať sa môže všetko. Boráros k duelu ale pristúpil zodpovedne a nič nenechal na náhodu. Už v prvých sekundách sa mu podarilo zaznamenať strh a o pár momentov súpera ukončil ground and poundom.

Súboj ako cez kopirák zaznamenal aj člen Oktagon Výzvy, Patrik Grűnner. Ten si so svojim súperom Jánosom Lakatosom z Maďarska poradil ešte v kratšom čase. Po výpade a presnom údere, ktorý dostal Lakatosa na zem, dokončil svoju prácu v čase pod 10 sekúnd.

To, čo divákom nepriniesli hlavné zápasy, ponúkol prvý profesionálny duel v podaní domáceho Karola Ryšavého a Srba Miloša Cvetkoviča. A musíme povedať, že to bol suverénny zápas večera! Súboj začal lepšie pre Cvetkoviča, ktorý zaznamenal takedown. Ryšavý sa ale skoro postavil a po chvíli vyslal parádne údery, ktoré mohli skončiť knokautovým rezultátom. Nakoniec sa tak nestalo a Srb si pripísal druhý takedown. Na zemi sa Ryšavému podarilo dostať do výhodnejšej pozície, v ktorej hrozil ground and poundom. Tu ale Ryšavý na sekundu zaváhal, čo využil srbský reprezentant a ukončil duel armbarom. Trpká prehra pre odchovanca SFG Trnava, ktorý ale ukázal veľký potenciál.

V amatérskych dueloch si TKO pripísal Radoslav Tomašovič, ktorý si poradil s Nikolasm Hodosim už v prvom kole. Pekný zápas predviedli aj Krisztián Gányovics a veľký prísľub do budúcnosti Branislav Zuzák. Nakoniec to bol Zuzák, ktorý sa tešil z výhry na body, keď dominoval hlavne v hre na zemi. Bodový rezultát priniesol aj súboj Jusufa AhmetihoJúliusom Škodom. Zatiaľ čo Ahmetiho zdobili takedowny, Škoda bol o čosi lepší v postoji. V súboji nakoniec zvíťazilo zápasenie, keď si Ahmeti ukontroloval súpera na zemi a zaslúžene sa tešil z výhry. Rýchly priebeh mal duel Nikolasa KedraRomana Paulusa, keď Paulus dokázal po kombinácii zaznamenať pekný technický knokaut. Kartu rozbehol súboj Marka Bacsafaia a mladučkého Leonarda Hurbana. Viac skúsenosti ukázal Bacsafai, ktorý už v úvode zaznamenal výhru po presne trafenom kolene na strednú časť tela. V boxerskom súboji medzi Patrikom ZvolenskýmMarošom Vyskočom sa zrodila spravodlivá remíza.

Smutným momentom podujatia bola neúčasť Daniela Hromeka, ktorý na poslednú chvíľu ostal bez súpera a tak si na jeho debut v klietke ešte musíme chvíľu počkať.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Night of Champions 4 – rekapitulácia