Chára svojho spoluhráča kedysi niesol na pleciach. Vtedy ešte hrával s jeho otcom

Zdeno Chára na striedačke Washingtonu Capitals.
Zdeno Chára na striedačke Washingtonu Capitals. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|9. máj 2021 o 10:45

Legendárny Slovák hral s dvomi generáciami.

NEW YORK, BRATISLAVA. Zdeno Chára si v noci opäť uvedomil svoju hokejovú dlhovekosť.

V nočnom zápase Washingtonu a Philadelphie totiž debutoval jeho nový spoluhráč Garrett Pilon. Chára na začiatku svojej kariéry hrával v New Yorku Islanders s jeho otcom.

"Chára si už zahral s otcom aj synom Pilonovcami," všimol si facebookový profil Capitals.

Najvyšší a najstarší obranca Chára strávil prvé štyri ročníky v NHL (1997/1998 - 2000/2001) v tíme Islanders a tri z nich odohral v obrane aj s Richom Pilonom.

V tom čase už skúsený kanadský obranca si obliekal tento dres od roku 1988 do roku 2000. A v posledných troch sezónach ho osud spojil s vtedy 21-ročným slovenským spoluhráčom Zdenom Chárom.

Ten má dnes 44 rokov a v sobotu si zahral v tíme spoločne s 23-ročným centrom Garretom Pilonom.

"Je to naozaj zvláštne, keď vidím syna na ľade s chlapíkom, ktorý ho doslova kedysi niesol na pleciach. Na Deň vďakyvzdania prišiel Zdeno k nám domov, spolu sme jedli a naozaj nosil na pleciach Garretta," zaspomínal si Rich Pilon.

Možno si zahrá aj so synom Garreta

Chára v sobotňajší večer potvrdil, že má ešte čo ponúknuť. Jeho tím doviedol zápas do predĺženia gólom 40 sekúnd pred záverečným klaksónom. Washington napokon zvíťazil.

Slovenský obranca prispel k triumfu tromi zablokovanými strelami.

"Skvelý fakt o Chárovi a Pilonovcoch. Gratulácia najmä Garrettovi k debutu v NHL," objavilo sa na facebooku Washingtonu Capitals.

"Možno sa ešte dočkáme, že Chára si zahrá aj s Garrettovým synom," trefne poznamenal jeden z fanúšikov v komentároch.

Washingtonu chýbali lídri

Skúsený bek nosil na hrudi asistentské "áčko", keďže pre zranenia chýbali dvaja tradiční asistenti Nicklas Bäckström a John Carlson.

V zostave Capitals pre zdravotné problémy už dlhší čas absentuje aj kapitán Alexander Ovečkin.

Fanúšikovský web RMNB si zasa všimol absenciu prakticky všetkých lídrov Washingtonu, keďže útočník Jevgenij Kuznecov je mimo hry pre porušenie zdravotného protokolu o COVID-19.

"Predtým naposledy boli Capitals bez Ovečkina, Bäckströma aj Carlsona v jednom zápase v apríli 2016, keď oddychovali v poslednom zápase sezóny pred play-off. Teraz sa prvýkrát od debutu Kuznecova v marci 2014 stalo, že chýbali všetci títo lídri," referoval twitter druhého najlepšieho tímu Východnej divízie NHL.

"Všetci hráči, ktorí nehrali, sú zranení. Nenechali sme nikoho len tak oddychovať. Všetci hokejisti, ktorí mohli byť k dispozícii, si obliekli dres a hrali," zdôraznil tréner Washingtonu Peter Laviolette.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára svojho spoluhráča kedysi niesol na pleciach. Vtedy ešte hrával s jeho otcom