Otáčali z 0:2. Tampa Bay vyhrala drámu proti New Yorku Rangers

Ondřej Palát oslavuje gól.
Ondřej Palát oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. jún 2022 o 00:00

Tampa Bay Lightning znížili stav série na 1:2.

NHL - finále Západnej konferencie, 2. zápas

Tampa Bay - New York Rangers

Góly: 31. Kučerov (Hedman, Stamkos), 42. Stamkos (Perry, Kučerov), 60. Palát (Kučerov, Hedman) – 28. Zibanejad (Fox, Panarin), 30. Kreider (Zibanejad, Panarin)

Brankári: Vasilevskij 28/30 - Šesťorkin 48/51

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 23 minút a 22 sekúnd, pripísal si plusový bod, strelu na bránu a tri bodyčeky/

Stav série 2:1 pre Rangers.

Hokejisti Tampy Bay Lightning doviedli prvé domáce stretnutie vo finále konferencie do víťazného konca. Otočili z 0:2 na 3:2.

Do duelu vstúpili lepšie hostia. Po bezgólovej prvej časti hry sa v 28. minúte presadil Mika Zibanejad. O dve minúty neskôr ho nasledoval Chris Kreider.

Americký forvard strelil svoj 34. gól v play off. Dostal sa na delené prvé miesto v počte gólov vo vyraďovacích bojoch v histórii klubu.

Bolts odpovedali kontaktným gólom prakticky okamžite. V 31. minúte skóroval Nikita Kučerov. Ruský útočník asistoval pri vyrovnávajúcom góle na 2:2, ktorý strelil Steven Stamkos.

Dlho sa zdalo, že duel dôjde do predĺženia. Lightning však ukázali svoj povestný záver. V 60. minúte rozhodol o výhre "bleskov" Čech Ondřej Palát.

Slovenský bek Erik Černák dostal najvyššiu porciu minút v doterajšom priebehu série. Odohral 23 minút a 22 sekúnd, pripísal si plusový bod, strelu na bránu a tri bodyčeky

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Otáčali z 0:2. Tampa Bay vyhrala drámu proti New Yorku Rangers