NHL: Úvodné hodiny voľného trhu bez Slovákov i Sundina, rybami Huet a Rolston

TASR|2. júl 2008 o 06:49

New York 2. júla (TASR) - Úvodné hodiny po otvorení trhu s voľnými hráčmi NHL sa síce niesli v znamení seriálu podpisov, ale bez pečate slovenského hokeja.

Pre druhú fázu zostali v "obehu" aj dve najväčšie ryby Marián Hossa a Mats Sundin. U oboch je však zrejmé, že hoci sa ich kože na trh nedostali pre nezáujem predchádzajúcich klubov, tie budú mať ťažké prebiť ponuky iných organizácií.

Hossa v Pittsburghu principiálne neodmietol 7 miliónovú priemernú gážu na 5 rokov, ale Edmonton má v platovom strope priestor na 2 milióny dolárov ročne navyše. Ešte "brutálnejšie" spieva ponuka kontraktu pre Sundina od Vancouveru, znie na 20 miliónov na dva roky. Kým Hossa nepodpísal s Penguins pred 1. júlom pre vôľu otestovať voľný trh, charizmatický 37-ročný Švéd zvažuje koniec kariéry, ktorú od roku 1994 strávil v Toronte a stal sa ikonou tamojšieho svetoznámeho hokeja. Ani to nebráni Vancouveru v megaponuke a podobné návrhy idú aj z ďalších troch klubov.

Najzaujímavejšie podpisy sú pod zmluvami dvoch hokejistov, ktorí zmenili dres. Americký veterán Brian Rolston bude svoju komplexiu stredného útočníka odovzdávať v New Jersey (4 roky 20,25 milióna dolárov) a Minnesote tak zostal priestor v strope na podpis Pavla Demitru. Z Washingtonu si to do Chicaga zamieril francúzsky brankár Cristobal Huet (4 - 16,875). Dres zmenili tiež Wade Redden (z Ottawy do NY Rangers, 6 - 39,0), Robert Holík (Atlanta - New Jersey, 1 - 2,5), Olaf Kölzig (Washington - Tampa Bay, 1 - 1,5) a do Toronta sa cez viac zastávok po čase vracia brankár Curtis Joseph (1 - 700.000). Podľa očakávania Colorado opúšťa ďalší etablovaný ochranca svätyne Jose Thedorore (Washington, 2 - 9,00), takže Slovák Peter Budaj bude u Avalanche zrejme jasnou jednotkou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Úvodné hodiny voľného trhu bez Slovákov i Sundina, rybami Huet a Rolston